19 juni 2019

Een tas vol kunst

De grote vakantie kan soms lang duren voor kinderen van de basisschool. Niet alle kinderen kunnen op vakantie. En als je wel weggaat, is dat misschien net niet tegelijk met je klasgenoten en blijft er veel tijd over om je te vervelen. Om kinderen in de zomerperiode creatief te prikkelen, komt Babel met iets nieuws: Tasje Kunst. Dit doen ze in samenwerking met andere Bossche culturele instellingen, zoals het Grafisch Atelier.

 

Leef je uit
Alle leerlingen van groepen 4 en 5 van de basisschool krijgen zo’n tasje waarmee ze zich creatief kunnen uitleven in de vakantie. Op 21 mei jl. nam wethouder Mike van der Geld de eerste tasjes in ontvangst. Voor de start van de vakantie zal het tasje aan zo’n 3500 leerlingen zijn uitgereikt. De tas is gevuld met allerlei leuke gadgets, tips en aanbiedingen. Het Grafisch Atelier stopte er een thaumatrope in, een oud spelletje waarbij je een 2-zijdige afbeelding snel laat draaien en daarmee beweging creëert.

Maak een echte afdruk
Het Grafisch Atelier biedt daarnaast ook de workshop Zomerdrukte aan. Een kinderworkshop op 5 of 23 augustus waarbij je aan de slag gaat met de drukpers. Je krast je tekening op een plaatje en wrijft inkt in de lijntjes. Dit druk je af onder de pers, zodat je tekening in spiegelbeeld op het papier terecht komt. Ooit is deze techniek uitgevonden als 

manier om je tekening te kunnen reproduceren, maar in onze tijd geeft het juist een bijzonder en uniek resultaat. We drukken af met een echte drukpers! In het Tasje Kunst zit een kortingsbon van 5 euro voor deze specifieke workshop.

Er kunnen maximaal vijftien kinderen meedoen aan de workshop Zomerdrukte, dus meld je op tijd aan via onze site voor 5 augustus of voor 23 augustus.