15 augustus 2019

Astrid Florentinus maakt vriendenprent

Vrienden zijn heel belangrijk voor het Grafisch Atelier Den Bosch. Ze bieden ons niet alleen financieel maar ook mentaal een grote steun in de rug. Als dank voor deze vriendschap is er het vriendeprentje. Ieder jaar krijgen onze nieuwe en trouwe vrienden deze exclusief voor hen gemaakte prent. Dit jaar maakte illustrator en printmaker Astrid Florentinus de gevoelige prent ‘Staring in the night’.

Prachtige nacht
Een liggende kat kijkt vanuit de vensterbank de nacht in. De sterren en een dun maantje fonkelen aan de hemel. Astrid werd bij dit werk geïnspireerd door eenvoudige Japanse houtsnedes van de vorige eeuw. De simpele vormen en subtiele nachtlandschappen spreken haar aan. ‘Staring in the night’ is een risoprint, gedrukt in drie druklagen: geel, rood en blauw.

Risomeester
Astrid Florentinus
maakt haar tekeningen met potlood, Chinese inkt en waterverf, die ze daarna afdrukt als Riso prints. Astrid is een meester op de Riso en geeft hierover dan ook regelmatig cursussen in het Grafisch Atelier. Daarnaast is ze actief bij Knust/Extrapool in Nijmegen. Als illustrator werkt ze aan verschillende projecten, van zelf-uitgebrachte zines en prints, publicaties, magazines tot aan cover-ontwerpen. En altijd is er wel een connectie met de risografie druktechniek. 

Vriend worden
Wil je voor 45 euro per jaar vriend worden van het Grafisch Atelier en deze prachtige prent aan jouw muur hangen? Meld je dan vandaag nog aan als vriend!