De kamerplaats

Een tentoonstelling van Alexandra Crouwens en Lisetteh in het Grafisch Atelier Den Bosch.

Periode: 13 mei 2004 t/m 30 mei 2004
Opening: 13 mei 2004 om 19:00
Lisetteh Huysmans en Alexandra Crouwens kennen elkaar uit 's-Hertogenbosch, waar ze woonden toen ze hun opleiding volgden aan de Kunstacademie. In 1997 en 1998 studeerden ze af. Hoewel ze beiden op de afdeling schilderen afstudeerden, zijn ze met hun werk een bijna tegenovergestelde richting gegaan.
Lisetteh's schilderijen zijn meer getekend dan geschilderd. Zij plakt lappen stof op het doek, waardoor vreemde perspectieven ontstaan. Haar werk is bijna als een dagboek te lezen. Bizarre voorvallen en onwaarschijnlijke verhalen lijken daarin de normaalste zaken van de wereld.
Alexandra Crouwers werkt voornamelijk met de computer. Hiermee schept zij een beeld van een eigen wereld. Weliswaar lijkt die wereld een beetje op de alledaagse werkelijkheid waarin wij boodschappen doen en autorijden en televisiekijken, maar toch is ze anders. Haar wereld is net wat donkerder, wat gemener, en tijd bestaat er niet. Alexandra legt vast wat er in die wereld gebeurt, alsof ze wetenschappelijk onderzoek doet, emotieloos, onpartijdig en nieuwsgierig. Het werk van Lisette en Alexandra heeft inhoudelijke raakvlakken. In de beeldende uitwerking en sfeer zijn er grote contrasten. De expositie heeft een installatieachtige opzet.


Open van 13 t/m 30 mei, open donderdags t/m zondags 13.00 tot 17.00 uur. Op hemelvaartsdag (donderdag 20 mei) gesloten.