Tentoonstelling met tien Brabantse kunstenaars

in de Spiegelzaal

Periode: 30 juni 2021 t/m 1 augustus 2021

Tien kunstenaars met Brabantse roots hebben de afgelopen twee maanden de kans gehad om grafische technieken te ontdekken. Het eindresultaat is nu na een tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee. Dit project, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en het museum, ondersteunt kunstenaars in deze moeilijke tijd. Iedere kunstenaar heeft de opdracht gehad om een grafisch werk op te leveren. De werken zijn te koop in de online grafiekwinkel van het Grafisch Atelier.

Het Noordbrabants Museum en het GA maakten samen de selectie van tien talentvolle kunstenaars met Brabantse roots. Dit zijn: Nan Groot AntinkFemke Dekkers, Arjan Janssen, Jeroen de LeijerLotte van LieshoutSaskia de MareeDineke van OostenTijs RooijakkersJoran van Soest en Ema Vaneková. Een gevarieerd gezelschap, waarbij ook de ervaring met grafische technieken erg uiteenloopt. Sommigen werken al jaren met zeefdruk of hebben ervaring met etsen, maar er zitten ook kunstenaars bij die het drukwerk van hun werk normaal uitbesteden. De kunstenaars kregen begeleiding van de werkplaatsmeesters in het GA.

Lees meer over de kunstenaars

Duik in de online grafiekwinkel

Het grafisch werk dat de kunstenaars maken, wordt in een oplage van 10 gedrukt. Ze mogen zelf de techniek(en) bepalen, maar de grootte is voor alle werken gelijk: 60 bij 40 cm. Eén exemplaar gaat naar Het Noordbrabants Museum, de andere exemplaren zijn bestemd voor de verkoop. Een unieke kans om tegen een betaalbare prijs een kunstwerk van een talentvolle kunstenaar in huis te halen. De prijzen liggen tussen de €381,50 (zonder lijst) en €545 (met lijst) incl. btw. De gehele opbrengst gaat naar de kunstenaar. 

Bekijk de werken in de GA webshop