Global Village

Foto's van universele stedelijke landschappen van Nancy Lee

Periode: 16 februari 2008 t/m 9 maart 2008
Opening: 16 februari 2008 om 16:00

Nancy Lee werd geboren in Hongkong in 1969. Na haar afstuderen in 1987 werkte ze als pianolerares tot 1999. Daarna verhuisde ze naar Sao Paulo, Brazilië, waar ze een studie fotografie volgde op de Panamericana Escola Des Artes. In 2002 verhuisde ze naar Nederland en zette haar studie voort aan de St. Joost Kunst Academie in Breda. Ze ontdekte dat fotografie veel meer voorstelt dan zij ooit voor mogelijk had gehouden: Een complexe expressie van vrijheid, gedachten, gevoelens en meningen, recht vanuit het binnenste van haar wezen.

Na haar afstuderen besloot ze de wereld rond te reizen, op zoek naar de bewijzen voor haar theorie over de wereld:

"De wereld is een superstructureel systeem met herhaalde patronen, routines en drukke schema's. Mensen geloven dat dit onze comfort zone is. Het is door ons gemaakt met behulp van hoogwaardige technologie, super infrastructuur, concrete vormen; kunstmatig en gemanipuleerd. Zonder structuren en routines zijn wij verloren. Voor mij is het echter één grote speelplaats..."

Nancy Lee's werk is grafisch, vol met lijnen, herhaalde patronen, sterke kleuren en beweging. Het vloeit van de ene afbeelding door naar de andere, zoals gebeurtenissen in ons dagelijkse leven. Haar foto's zijn als een multicultureel dorp, waar de nadruk ligt op ruimte, overmatige consumptie en het uiterste uit je leven halen! Onze maatschappij is continu onderhevig aan veranderingen. Ze is op weg om zich een identiteit aan te meten op deze planeet en in dit heelal, van waar het eind nog lang niet in zicht is.

Om dit idee vorm te geven reist ze de hele wereld over, als een moderne wereldburger in een moderne wereld. Zij observeert op een microscopische manier het stedelijke landschap en de menselijke aanwezigheid daarin.
Met alle nieuwe uitvindingen, technologie en toepassingen daarvan wordt de wereld steeds kleiner. In haar wereld zijn de grenzen minimaal en de culturen gemengd en bijna kunstmatig.
Buiten fotografie is Nancy Lee beoefenaar van een aantal sporten. De vechtkunst houdt haar geest helder en in balans. Daarnaast traint ze haar zwemvaardigheden om haar concentratie te oefenen en loopt lange afstanden in het bos voor inspiratie en om haar energie terug te vinden