Centsprent aan de muur

Periode: 26 maart 2019 t/m 28 april 2019

26 maart 2019

Heb je de Plaatjes & Praatjes al bekeken in de grote kunstruimte van de Willem Twee? In de tentoonstelling is werk te zien van elf jonge kunstenaars die aan de slag zijn gegaan met de centsprent. De kunstenaars maakten hun eigen interpretatie van deze volksprenten die razend populair waren in de 18e en 19e eeuw.

Verrassende resultaten
De interpretaties zijn heel verschillend. Zo maakte Geran Knol met zijn figuratieve personages een bijna letterlijke vertaling van de centsprent ‘Kinderdeugden’, maar wel met een knipoog. José Quintanar gebruikte objecten uit zijn eigen leven: een sok uit London, een papieren huisje voor zijn zoontje, voor de hedendaagse versie van de centsprent ‘Huisraad’. Mieke Robroks maakte juist een abstracte interpretatie van de centsprent van ‘Jan de Wascher’. Ze verbeeldt het gevoel van onder de plak zitten met een zwaar, vastgebonden object.

Klein prijsje
De centsprenten zijn allen zeer de moeite waard om te bekijken (t/m zondag 28 april in de grote kunstruimte van de Willem Twee). Wil je zelf ook een hedendaagse centsprent aan de muur? Alle centsprenten die gemaakt zijn voor Plaatjes & Praatjes zijn voor een klein prijsje te koop!

De specs
– Riso prints
– A3 formaat
– oplage van 50
– per stuk €25

Bestellen
Je kunt de print online bestellen via de Grafiekwinkel of direct kopen in het Grafisch Atelier op de eerste etage van de Willem Twee (open op ma t/m vrij van 9:00 – 17:00 en za van 13:00 – 17:00).

De hedendaagse centsprenten zijn gemaakt door de volgende kunstenaars:
Aafke BoumanAstrid FlorentinusCasper VerborgGeran KnolHanna de HaanJosé QuintanarMarie ReintjesMélanie CorreMieke RobroeksRik Buter en Rogier Roeters