Uitnodiging om werk in te zenden voor de Grafiekverzameling van 2019!

Periode: 17 mei 2018 t/m 1 juni 2018

Sinds drie jaar geeft het Grafisch Atelier Den Bosch jaarlijks een bijzondere map met originele prenten uit. (Voorheen bekend onder de naam "Grafiekkalender") Een verzameling met grafiek van verschillende kunstenaars. Wij zijn op zoek naar de mooiste en interessantste prenten van dit moment voor deze speciale uitgave. 
Daarom willen we jou, kunstenaar, illustrator of grafisch vormgever, graag uitnodigen om grafiek (of voor grafiek geschikt werk) in te zenden voor de "GA Grafiekverzameling 2019".

 Uit alle inzendingen kiest een jury 12 werken voor de verzameling. De geselecteerde prenten worden vervolgens door het team van het GA gedrukt in een oplage van 25. Het drukken gebeurt uiteraard in overleg met de kunstenaar. Als maker van de prent mag je natuurlijk ook zelf de oplage drukken. Daarvoor kan je kosteloos gebruik maken van de GA werkplaats in Den Bosch en bieden wij alle hulp die je nodig hebt.

Wil je kans maken om met jouw werk in deze exclusieve verzameling terecht te komen? Zorg dan dat je inzending met het aanmeldingsformulier vóór 1 juni 2018 bij het GA is.

De opbrengsten van de grafiekverzameling worden gebruikt voor het behoud van het Grafisch Atelier Den Bosch. Zodat deze prachtige werkplaats ook in de toekomst beschikbaar blijft voor kunstenaars en educatiedoeleinden.

 Deelname voorwaarden:

-Er is gebruik gemaakt van een grafische techniek (hoogdruk, diepdruk, zeefdruk) in een of meer (maximaal 3) kleuren

- Het werk is geschikt om een oplage te drukken van 25

-Beeldformaat maximaal 30 cm breed x 40 cm hoog

-De prenten worden afgedrukt op een van de volgende papiersoorten: Biotop, Van Gelder simili japon, Somerset satin white of Hanhnemule

-De jury maakt een selectie van 12 prenten. Kwaliteit, originaliteit en reproduceerbaarheid zijn de belangrijkste criteria.

- De prenten worden gedrukt door kunstenaars/vrijwilligers op het GA in nauwe samenwerking met de kunstenaar. Of, indien gewenst, drukt de kunstenaar zelf in overleg met het GA.

- De geselecteerde kunstenaars leveren de drukvormen / films aan

- Zowel de kosten als de baten van de oplage zijn voor de stichting GA. Met de opbrengst van de kalenderverkoop zekert het GA het voortbestaan van haar grafiekwerkplaats voor kunstenaars

- Het GA heeft recht op fotografie en verspreiding van beeldmateriaal

- De geselecteerde kunstenaars krijgen elk 5 prenten van het eigen werk, een groepstentoonstelling in de Willem II Fabriek en kunnen de grafiekverzameling met vriendenkorting aanschaffen

 Inzenden van de prent met inschrijfformulier vóór 1 juni 2018

 Maximaal 2 inzendingen per persoon. De prenten dienen deugdelijk verpakt, liefst plat, verzonden te worden naar het GA Den Bosch, Boschveldweg 471A, 5211 VK Den Bosch. Retourporto bijsluiten.

Je kunt het werk ook afgeven op het GA op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

 De jury die dit jaar de prenten gaat selecteren bestaat uit:
-Jeroen Duijf, beeldend kunstenaar en curator
-Ivonne van der Velden beeldend kunstenaar en curator beeldendekunst Willem Twee
-Jan Ramaekers, voorzitter bestuur Grafisch Atelier Den Bosch
-Bert Schutter, beeldend kunstenaar en bestuurslid Club Solo Breda

 

Download deelnameformulier - bijvoegen bij de prent(en)