Myrthe Rootsaert & Lisetteh

Periode: 18 september 2017 t/m 31 december 2017

Smallworlds/big thoughts
Big worlds/small thoughts

Opening: 7 oktober 2017 om 16.00 uur in het Grafisch Atelier Den Bosch
7 oktober - 28 oktober 2017

Met groot genoegen nodigen we je uit voor de opening van de tentoonstelling Small worlds|big thoughts - Big worlds|small thoughts met werk van Myrthe Rootsaert en Lisetteh op zaterdag 7 oktober om 16:00


Myrthe Rootsaert
In de assemblages van Myrthe Rootsaert wordt vaak een suggestie van techniek gewekt. Wie hier naar de samengestelde draadjes en voorwerpjes kijkt, ziet echter dat er niets echt mechanisch of elektrisch werkt. Het werk gaat “slechts” over de spanning die de verhoudingen van de uiteenlopende voorwerpen en volumes oproepen en hun evenwicht. Als tegenhanger van deze zogenaamde technische elementen, is er vrijwel altijd een verwijzing naar de natuur in het werk aanwezig. Dit maakt dat de zoektocht tussen de balans tussen techniek en natuur altijd in het werk tot uiting komt. Myrthe Rootsaert (Ermelo, 1975) studeerde in 2006 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Naast de workshops “Ken de Kunstenaar” die zij tot kort verzorgde voor Museum Jan Cunen is ze mede-oprichtster van Stichting SteC en bestuurslid van Performance Stichting P.S. te Den Haag. Op dit moment woont en werkt ze bij een nieuw project in ’s-Hertogenbosch: Het Drie Mollen Project.

www.myrtherootsaert.nl info@myrtherootsaert.nl

Lisetteh
Lisetteh maakt tekeningen, etsen, assemblages, collages en installaties. Zij bouwt haar beelden op uit de voorwerpen, verhalen en ideeën die zij door de jaren heen bij elkaar verzamelde. Lisetteh kijkt naar de wereld om haar heen met verbazing, deze is haar onderwerp in vrijwel al haar werken. Alledaagse zaken of vraagstukken, irritaties/frustraties of gemoedstoestanden. In het beeld dat ze schetst vinden onverwachte ontmoetingen plaats in absurde werelden. Niets is wat het lijkt, maar er is herkenning. Een gevoel, een sfeer of een emotie. Ze verzamelt en combineert alles wat haar verhaal op de juiste manier kan vertellen. De vertaling naar beeld is vlug gemaakt. Ze tekent om de verhalen zichtbaar te maken. Ze experimenteert met technieken en materialen om de aanvullende mogelijkheden te verkennen. Steeds gaat zij op zoek naar volgende stappen en volgende vondsten. Het liefst laat zij zich leiden door het materiaal zelf. Door steeds weer nieuwe combinaties uit te proberen en associatief te werk te gaan, prikkelt zij met haar creaties, fantasie en voorstellingsvermogen van de kijker. Lisetteh werkt sinds 2002 als zelfstandig kunstenaar. Naast haar werk in haar atelier is zij projectleider van stichting STeC en Performance Site Den Haag en geeft zij les in de beeldende vakken op verschillende scholen en organisaties.

www.lisetteh.com voorseth@gmail.com