GRAFIEK & DE JONGE KUNSTENAAR

Periode: 10 mei 2017 t/m 1 november 2017

Graag nodigen we je uit om aanwezig te zijn op de opening op 20 mei om 15.00 uur van de tentoonstelling Grafiek & de jonge kunstenaar, voor het Grafisch Atelier georganiseerd en samengesteld door Fenne Westra. De tentoonstelling zal worden geopend door Cornelie Samsom.

De tentoonstelling zal te zien zijn van
20 mei t/m 25 juni 2017

Grafiek & de Jonge Kunstenaar is een tentoonstelling met frisse en vernieuwende grafische technieken in (re)actie met jonge beeldend kunstenaars. Beiden komen samen in een arena gebouwd naar de oude en nieuwe elementen van een oude sigarenfabriek.

We bouwen een nieuwe ruimte in de grote zaal van de Willem Twee. Deze ruimte is geïnspireerd op de oude sigarenfabriek met z’n bijzondere lijnen, vormen en verbindingen. De nieuwe muren vormen een arena en zijn een uitvalsbasis voor de beeldend kunstenaars. De arena is een tekenveld, druktafel, muur en werkblad.

Deelnemende kunstenaars: Amanda van Wijk, Bernice Nauta, Cecilia Rebergen, Danni van Amstel, Davor Šubaric, Eva Spierenburg, Gilles de Brock, Hanna de Haan, Jonas Raps, Matthias Schaareman, Mirka Farabegoli, Pim Tieland en Rabi Koria.