Mario Dijsselbloem

Periode: 16 april 2017 t/m 11 juni 2017

6 t/m 27 mei
in de Spiegelzaal ook nog te zien op 28 mei
Opening zaterdag 6 mei 15.00 uur
Openingswoord door Peter Koene

In de maand mei exposeert Mario Dijsselbloem bij Grafisch Atelier Den Bosch. Hij laat recent werk zien in de vorm van aquarellen op groot formaat. Deze werken ontstaan vanuit een vast, duidelijk vooraf bepaald plan. Juist dit houvast geeft hem voldoende vrijheid om ritme, kleur en structuur binnen de werken te bepalen.

Daarnaast laat hij etsen zien; een keuze uit de afgelopen veertien jaar. In die periode was hij werkzaam als beheerder van het Grafisch Atelier. Tot slot zullen er een groot aantal computertekeningen te zien zijn, landschappen meestal, gemaakt in verschillende daarop toegespitste 3D tekenprogramma's.

De expositie is te zien zowel op de begane grond in de etalage van het Grafisch Atelier (Spiegelzaal), als in de werkplaats. Bij de expositie zal een korte tekst verschijnen van auteur en beeldend kunstenaar Margriet Kemper over het werk van Mario Dijsselbloem. 

"Mario Dijsselbloem is een kunstenaar voor wie veel beelden in belangrijke mate al makende ontstaan, ook al lijkt het soms het tegendeel. Ze zijn in de kern niet de uitkomst van ideeën. Ambacht is hand-werk, en voor de kunstenaar is het werken met materialen en gereedschap een vanzelfsprekendheid en techniek een noodzakelijke verworvenheid om je uit te kunnen drukken. In alles wat hij maakt, toont hij veel aandacht, geduld en zorgvuldigheid en elk van zijn werken bezit een soort dwingende aanwezigheid.
Op de tentoonstelling in de Willem II toont hij vooral grote aquarellen, maar niet zoals we die kennen. Hij gebruikt niet het vluchtige, vloeiende van het materiaal, maar wel de transparantie en de krachtige tinten, die hij onderbrengt in structuren. Wie voor deze grote aquarellen staat, kan voortdurend uitzoomen en inzoomen: dan weer pogen het geheel te bevatten, een mogelijke structuur te ontdekken, dan weer kleine samengestelde vormen zien, verrast worden door overlappingen van kleuren. Is het een venster of is het een projectie? Is hier het verstand meester of het gevoel? Titels als 'Blauw heelal', 'Lijnheelal' en 'Groot heelal' verbinden het onmetelijk grote en het meetbare kleine met elkaar.
De werken van Mario Dijsselbloem kunnen op velerlei manieren bekeken worden, waarbij het complexe op natuurlijke wijze samen gaat met het eenvoudige. Ze zijn evenzeer mooi als weerbarstig, helder als raadselachtig, evenzeer geconstrueerd als ontstaan." (Margriet Kemper over Mario Dijsselbloem)

 

Openingstijden:
Werkplaats GA: ma t/m vr 9.00-17.00 uur; za 13.00-17.00 uur
Spiegelzaal etalage: dagelijks van 9.00 - 18.00 uur