Hanna de Haan - Houtsneden

Periode: 3 december 2016 t/m 31 januari 2017
Eind 2015 werd in het Grafisch Atelier de GA Grafiekkalender 2016 gedrukt. Elke kunstenaar waarvan een prent is opgenomen in die kalender exposeert in de betreffende maand van 2016 in het GA. In november is dat Hanna de Haan met houtdrukken.

Het werk van Hanna de Haan vertelt het verhaal van de stad; de plek waar geleefd, gewerkt en gebouwd wordt, de plek die altijd in beweging is en voortdurend verandert. Belangrijk onderdeel van de ruimte - en altijd aanwezig - zijn de mensen; toevallige passanten of werkende bouwvakkers die het beeld doorkruisen.

In houtsneden, waarbij het gaat om weghalen in plaats van toevoegen, ontstaat er als vanzelf een orde in de stedelijke chaos, waarbij het ritme en de herhaling van de stad wordt blootgelegd.

Door houtplaten vervolgens weer te deconstrueren en opnieuw te combineren (soms met kartondrukken), ontstaan nieuwe dynamische steden. Plaatsen en tijden van verschillende plekken lopen hier door elkaar heen, zoals ons waarnemen ook altijd fragmentarisch en onvolledig is, gekleurd door beelden van plekken waar we eerder waren.

www.hannadehaan.nl

Te zien van za 3 t/m za 24 december.

Open: woe t/m vr van 11-17 uur; za van 13-17 u.