Maand van de Grafiek met Jacomijn den Engelsen

Periode: 1 oktober 2016 t/m 31 december 2016
Oktober is de Maand van de Grafiek. In het kader daarvan organiseert het Grafisch Atelier Den Bosch veel extra activiteiten en er is een tentoonstelling met werken van Jacomijn den Engelsen in en rond de werkplaats. Daarnaast presenteren wij de selectie van prenten voor de GA Grafiekkalender 2017. nog te zien t/m zondag 30 oktober

nog te zien t/m zondag 30 oktober

Oktober is de Maand van de Grafiek. In het kader daarvan organiseert het Grafisch Atelier Den Bosch veel extra activiteiten en er is een tentoonstelling met werken van Jacomijn den Engelsen in en rond de werkplaats. Daarnaast presenteren wij de selectie van prenten voor de GA Grafiekkalender 2017.

JACOMIJN DEN ENGELSEN

Eind 2015 werd in het Grafisch Atelier de GA Grafiekkalender 2016 gedrukt. Elke kunstenaar waarvan een prent is opgenomen in die kalender exposeert in de betreffende maand van 2016 in het GA. In oktober is dat Jacomijn den Engelsen


Zij maakt kleuren-houtsneden in forse formaten. Zij toont een aantal werken met handen als onderwerp – handen die tonen, gebaren of een handeling verrichten. In de meest recente werken heeft Den Engelsen haar onderwerpen opgebouwd uit losse elementen, met bewerkte, uit houten panelen gezaagde drukvormen. We zien een meisje met ledematen in verschillende kleuren, samengesteld als een ledenpop. Ook heeft Den Engelsen een serie iconische stoelen gedrukt, waaronder de Zigzag stoel van Rietveld en de biezen stoel van Van Gogh. Er ligt bij deze werken veel nadruk op het hout als materiaal, op de structuur van de hout.
www.jacomijndenengelsen.nl

 

GA GRAFIEKKALENDER 2017
Voor de tweede maal brengt Grafisch Atelier Den Bosch een grafiekkalender uit. Een unieke uitgave met originele prenten, dit maal in een kleine oplage van maximaal 40 exemplaren. Prachtig als kalender, maar de individuele prenten laten zich ook gemakkelijk inlijsten voor een mooi plekje aan de muur of als bijzonder cadeau. Een selectie van 18 prenten, waaruit de koper zelf zijn keuze van 12 maakt, is tot en met 15 oktober te bezichtigen en te bestellen bij het GA. De kalender kan dit jaar tevens aangeschaft worden via onze website:
www.gadenbosch.nl/shop.


AGENDA OKTOBER
- Atelierroute Den Bosch
  1 en 2 oktober van 11.00 - 18.00 u
  GA werkplaats open
- GA vreemd(t)
  5, 12, 19 en 26 oktober van 19.30 - 23.00 u
- DRUKS
  Muziek, bier, inkt & papier
  kom experimenteren in het Grafisch Atelier
  Meedoen is gratis, enkel materiaalkosten.
Blind Date – portfoliobesprekingen
  19 oktober van 19.30 - 22.00 u
  locatie: “Hangop” , WII Fabriek
  Op inschrijving, met Michiel Schuurman,
  Mieke van Schaijk, Jan van Hoof.
- Speed date – Duketown Rebel festival
  29 oktober
  locatie: W2 poppodium
  Gedurende de hele avond naar eigen ontwerp
  zeefdrukken op textiel