Philip Wiesman en Jan van Dingenen - etsen

Periode: 2 juli 2016 t/m 31 december 2016
Eind 2015 werd in het Grafisch Atelier de GA Grafiekkalender 2016 gedrukt. Hierin is grafiek van 13 speciaal geselecteerde kunstenaars opgenomen. Elke kunstenaar waarvan een prent te zien is in de Kalender krijgt in 2016 een expositie in het GA. In de maanden juli en augustus verzorgen Philip Wiesman en Jan van Dingenen een duo-expositie in het Grafisch Atelier.

Eind 2015 werd in het Grafisch Atelier de GA Grafiekkalender 2016 gedrukt.
Hierin is grafiek van 13 speciaal geselecteerde kunstenaars opgenomen.
Elke kunstenaar waarvan een prent te zien is in de Kalender krijgt in 2016 een
expositie in het GA.

In de maanden juli en augustus verzorgen Philip Wiesman en Jan van Dingenen een duo-expositie in het Grafisch Atelier.

De graficus Philip Wiesman heeft, toen hij in een klein plaatsje aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug woonde, zich door het omringende landschap laten inspireren, hetgeen duidelijk te zien is aan de etsen die toen tot stand zijn gekomen. Nu hij al enige jaren in de gemeente Bergen woont, waar de hoogste en breedste duinen van Nederland liggen, spreekt het vanzelf dat dit aan de etsen die hij tegenwoordig maakt te zien is.

Jan van Dingenen maakt pentekeningen, etsen en computer prenten. Een selectie van de etsen zal tijdens de tentoonstelling te zien zijn. Bij de opening zal Jan van Dingenen een korte toelichting geven over het bijzondere gebruik van wit in zijn etsen. Dit onder het motto “Wit is een oude meester”.

Beide kunstenaars zijn aanwezig bij de opening op za 2 juli. Daarnaast zal Philip Wiesman ook bij de expositie aanwezig zijn op za 16 en 23 juli en op za 27 augustus.

Zie ook:
www.vandingenen-grafiek.nl
www.wiesman.infoDe expositie is te zien van za 2 t/m za 23 juli en van woe 24 t/m za 27 augustus.
Open: woe t/m za van 11 – 17 uur; za van 13 - 17 uur

In de periode 24 juli t/m 21 augustus is het Grafisch Atelier gesloten i.v.m. zomervakantie.