Expositie Jan de Bie

Periode: 7 mei 2016 t/m 3 december 2016
Mei 2016, Jan de Bie maand! Presentaties in het Grafisch Atelier, Willem II Fabriek en het SM-s

"Het werk van Jan de Bie laat zich niet in eenvoudige definities vatten. Hetzelfde geldt voor zijn persoon. Een veelzijdig mens, met een creatieve geest en een onbegrensd associatief vermogen. Zijn werk herbouwt en verbouwt hij gretig opnieuw, telkens vanuit nieuwe invalshoeken.
Orde wordt in de vertaling van De Bie, een – ogenschijnlijke – wanorde. Laag over laag weet hij de wereld achter ‘het eerste gezicht’ te vangen. Tekeningen en prenten met een intrigerend perspectief. ‘Figuratief’ of ‘abstract’ zijn geen begrippen waarmee Jan de Bie zich bezighoudt. Hij vangt slechts het toeval dat hij ontmoet. Jan komt het tegen als hij niet kijkt; vindt het wanneer hij niet zoekt." 

- Tijdens de opening in het Grafisch Atelier op 7 mei houdt beeldend kunstenaar Peter Koene een interview met Jan de Bie.

- In het SM-s is t/m 29 mei, in het kader van de uitreiking van de Van den Udenhout - Chappin Cultuurfondsprijs 2016 aan het GA, nog de tentoonstelling "Verzamelingen" te zien van Jan de Bie samen met het Grafisch Atelier.

- In de maand mei zullen Jan de Bie, Moniek Broekman en Dennis Amatdjais in de trappenhal van de Willem II Fabriek drie wandschilderingen realiseren.
De feestelijke presentatie daarvan vindt plaats op zondag 29 mei.







De expositie in het Grafisch Atelier wordt geopend op zaterdag 7 mei om 16.00 u

U bent hierbij van harte welkom!

Daarna te zien t/m zondag 29 mei

open woe t/m za van 11- 17 u
bovendien: zo 29 mei van 11 - 17 u