Francine Steegs - Zeefdrukken, gemengde techniek en olieverfschilderijen

Periode: 1 april 2016 t/m 2 mei 2016
In de werkplaats van het Grafisch Atelier, op de eerste verdieping van de Willem II Fabriek, exposeert Francine Steegs in de maand april zeefdrukken op papier en werken op doek en hout in gemende technieken. In de tweede helft van april wordt deze presentatie uitgebreid met een expositie in de Spiegelzaal op de begane grond, waar zij ook schilderijen laat zien.

In de werkplaats van het Grafisch Atelier, op de eerste verdieping, exposeert Francine Steegs in de maand april zeefdrukken op papier en werken op doek en hout in gemende technieken. In de tweede helft van april wordt deze presentatie uitgebreid met een expositie in de Spiegelzaal op de begane grond, waar zij ook schilderijen laat zien.

Francine Steegs was ruim 15 jaar coördinator van het GA Den Bosch, maar daarnaast ook als grafisch kunstenaar en schilder werkzaam vanuit haar eigen atelier in de Willem II Fabriek. Vanaf maart dit jaar gaf zij het stokje door aan haar opvolger Kristel van Genugten en legt zij de focus weer op haar eigen beeldende werk. Een nieuwe fase die een mooi startschot krijgt met een presentatie in de Willem II Fabriek en in het GA.

Zij studeerde in 1986 af aan de Kunstacademie in ’s-Hertogenbosch. Hoewel haar werk sindsdien grote veranderingen doormaakte, speelt het thema  “tijd”, of eigenlijk het “tijdloze” al vanaf het begin een belangrijke rol in haar werk.

In zowel haar landschappen als de portretten is het tijdloze aspect ervan een belangrijke overeenkomst. In lege ruimtes, de zee, de duinen, de lucht, ervaar je het verstrijken van de tijd als een mysterie. Datzelfde geldt voor sommige historische portretten uit de schilderkunst. Het oogcontact met mensen uit een andere tijd inspireert haar tot het maken van melancholische, geheimzinnige herinterpretaties.

De expositie in het Grafisch Atelier is te zien van zaterdag 2 april t/m zondag 1 mei.
Open: woensdag t/m vrijdag van 11 - 17 uur, zaterdag van 13 - 17 uur.
(bovendien open op zondag 24 april en zondag 1 mei van 11- 17 uur!)

De expositie in het GA wordt vanaf woensdag 20 april uitgebreid met een presentatie van haar schilderijen en werken in gemengde techniek in de Spiegelzaal op de begane grond van de Willem II Fabriek.
Deze expositie is te zien: woensdag 20 april t/m zondag 8 mei.
Open: woensdag t/m zondag 11 - 17uur.


Zowel de expositie in het Grafisch Atelier als die in de Spiegelzaal worden tegelijkertijd feestelijk geopend op zaterdag 23 april om 16.00 uur.