Nieuwe coordinator GA

Periode: 30 maart 2016 t/m 30 april 2016
Kristel van Genugten, coördinator GA Den Bosch vanaf 1 maart, stelt zich hierbij aan u voor.

Sinds een paar weken ben ik, Kristel van Genugten, in het Grafisch Atelier aan de slag als coördinator. Na vele jaren hard werken heeft mijn voorganger Francine het stokje onlangs aan me doorgegeven en ik ben blij dat ik in deze functie een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van het Grafisch Atelier. Het is een voorrecht om, samen met het toegewijde en betrokken team van beheerders, te werken in zo’n prachtige werkplaats in de Willem II Fabriek.

Voordat ik hier kwam werken, was ik incidenteel in het Grafisch Atelier te vinden als hobby-zeefdrukker. Thuis maakte ik wel eens een etsje en in de woonkamer hangen de muren vol met verzameld grafisch werk. Maar verder ging mijn relatie met de grafiek tot nu toe niet. Ik ben opgeleid als architect aan de TU Delft en heb vervolgens zo’n 15 jaar in dat vak gewerkt. Met veel plezier, maar niet voor altijd. Ik werkte daarna steeds minder in de architectuur en verbreedde mijn horizon: ik schreef twee creatieve kinderboeken, werkte als redacteur voor sites over duurzaam leven en geef nog steeds les aan kinderen als museumdocent in het Noordbrabants Museum. En dat alles brengt me nu bij het Grafisch Atelier.

Het zijn roerige tijden voor het atelier. Er verandert veel in het culturele speelveld en we zullen onze positie daarbinnen moeten versterken. Ik heb veel zin om, samen met de medewerkers, nieuwe plannen te maken voor een gezonde en mooie toekomst voor het Grafisch Atelier!