Carola Popma houtdrukken

Periode: 5 maart 2016 t/m 26 maart 2016
In het kader van de door het GA uitgegeven Grafiekkalender 2016 krijgt elke kunstenaar van de betreffende kalendermaand in die maand een expositie in het Grafisch Atelier. In de maand maart zal Carola Popma in het GA exposeren.

In het kader van de door het GA uitgegeven Grafiekkalender 2016 krijgt elke kunstenaar van de betreffende kalendermaand in die maand een expositie in het Grafisch Atelier.

In de maand maart zal Carola Popma in het GA exposeren.

Opening zaterdag 5 maart om 16.00 uur.

In haar ruimtelijk werk brengt ze elementen bij elkaar die samengesteld het beeld vormen.
Deze zienswijze past ze ook toe in haar grafisch werk. De houtdruk leent zich hier uitstekend voor.

Het hout met de nervatuur van een ruwe plank ligt op, naast, of onder de vorm die afkomstig is uit een plaat multiplex.
Het lijnenspel en de toepassing van kleur in die gekozen houtsoorten zijn bepalend voor de opbouw van het beeld op papier.

Een serie prenten uit 2014 bijvoorbeeld, “Vaas” en “Base(d) on Brancusi”, hebben de kenmerken van een pictogram. Hierin is een vierkant blok opgebouwd uit vlakjes met verschillende houtstructuren. Het blok krijgt in iedere prent een andere betekenis door de herkenbare vorm, die er bij wordt geplaatst en de kleur van de inkt.

Eenzelfde aandacht voor de nerven in hout is te zien in panelen van 4 centimeter dikke meubelplaat. Met behulp van sjablonen en kleur worden architectonische ruimtes opgeroepen (cellen).De perspectivische lijnen en vlakken zijn met verf ingekleurd en deels weer weggehaald waardoor een fijne structuur in verschillende gradaties zichtbaar wordt.

De tentoonstelling is te zien t/m 26 maart.
Open: wo t/m vr van 11 - 17 uur; za van 13 - 17 uur.