Bosch Grafisch Souvenir Jeugd Grafiekprijs 2015

Periode: 1 november 2015 t/m 22 november 2015
Een educatief project van het Grafisch Atelier Den Bosch Op zondag 15 november worden de winnaars van de Jeugdgrafiekprijs 2015 bekend gemaakt. Een jury kiest uit de tentoongestelde werken van de workshops in het GA de beste 3 uit een aanbod van 38 werken.

Geïnspireerd op Jeroen Bosch en zijn schilderij ‘De tuin der lusten’ zijn leerlingen van het Sint Lucas, het Hooghuis Lyceum en het ds. Pierson College aan de slag gegaan met het thema dromen en nachtmerries. Op school werd begonnen met het maken van een ontwerp. Vervolgens werkten de leerlingen dit uit onder professionele begeleiding in het Grafisch Atelier in een grafische techniek. Iedere school heeft een andere techniek gebruikt. Zo ging het Sint Lucas aan de slag met houtsneden. De leerlingen van het Pierson College hebben zeefdrukken op hout gemaakt. Leerlingen van het Hooghuis Lyceum hebben het gehele etsproces doorlopen.

Een jury bestaande uit Laura Koenen (winnares van deze prijs in 2009), Eric Alink, stadschroniqueur, en Willemijn van Dorp, beeldend kunstenaar en bestuurslid van het GA kozen uit de aanwezige werken de winnaars van de Jeugd Grafiekprijs 2015. Deze prijs zal op 15 november om 15.00 uur feestelijk uitgereikt worden.

Na de uitreiking is er een optreden van dj Pieter Hooghiem met animaties van Bosch’ schilderijen gemaakt door studio KUBUS. 

Tijdens de tentoonstelling Bosch Grafisch Souvenir, die duurt t/m 22 november, zijn de beste resultaten van de workshops van de drie scholen te bewonderen.

Michael Bogels maakte onderstaande foto's van het maakproces. Meer foto's zijn er te zien in de expo in de Willem II Fabriek.