Grafiekkalender 2016

Periode: 11 juli 2015 t/m 30 september 2015
Het Grafisch Atelier Den Bosch begint het nieuwe seizoen met de grafiektentoonstelling “Seasons”. Opening zaterdag 22 augustus om 16.00 uur.

Dit voorjaar organiseerde het GA een open wedstrijd voor de Grafiekkalender 2016. Uit het grote aantal inzendingen selecteerde een professionele externe jury voor elke maand een bijzondere prent én een extra schrikkelprent voor 29 februari. In de tentoonstelling “Seasons” zijn alle inzendingen opgenomen en maken we de selectie voor de GA Grafiekkalender 2016 bekend.
Gedurende deze expositie worden de kalenderprenten in de werkplaats van het Grafisch Atelier handmatig gedrukt. Daarbij worden uiteenlopende druktechnieken gebruikt. We nodigen iedereen uit een kijkje te komen nemen om het drukproces stap voor stap van dichtbij mee te maken.

De GA Grafiekkalender bestaat uit 13 in het GA op hoge kwaliteit handmatig gedrukte prenten. In een beperkte oplage van 25 genummerde en gesigneerde exemplaren, onder andere houtdrukken, lino’s, etsen en zeefdrukken in een of meerder kleuren en drukgangen. Elke prent wordt op een voor die techniek geëigend papier gedrukt.

De GA Grafiekkalender 2016 met 13 genummerde prenten is via het Grafische Atelier te koop voor € 650,-
Bij voorinschrijving tijdens de expo betaalt u een reductieprijs van € 600,-

De kalender wordt zo gemaakt dat het calendarium eenvoudig te verwijderen is en u zodoende de prenten ook los kunt gebruiken. Dit betekent dat u voor 650,-, dertien hoogkwalitatieve kunstenaarsprenten in huis haalt.

Grafiekexpositie “Seasons” – RAK ruimte en GA werkplaats – eerste verdieping Willem II Fabriek, Boschveldweg 471, 5211 VK Den Bosch – van 22 augustus t/m 30 augustus – open van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. www.GAdenbosch.nl en www.willem2fabriek.nl