Jurering Grafiekkalender 2016

Periode: 27 juni 2015 t/m 27 juni 2015
Op donderdag 25 juni vond de jurering plaats van de inzendingen voor onze Grafiekkalender.

De jury, bestaande uit Jan Ramaekers (voorzitter bestuur GA Den Bosch), Will van Hoof (Galerie Jan van Hoof), Elly Stegeman (conservator Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch) en Paul van Dijk (beeldend kunstenaar) had de niet gemakkelijke taak om uit de ruim 50 inzendingen 12 prenten te kiezen, die voor de GA Grafiekkalender 2016 in aanmerking zouden gaan komen. Het werden uiteindelijk 13 prenten: omdat 2016 een schrikkeljaar is, besloot de jury tijdens de jurering een extra prent uit te kiezen!
Het is een bijzonder mooie keuze geworden en we zijn de vier juryleden dan ook erg dankbaar, dat ze tijd en energie hiervoor hebben willen vrijmaken!

En niet minder dankbaar zijn we alle kunstenaars, die werk voor de Grafiek Kalender hebben ingezonden!
Alle ingezonden werken zullen vanaf 22 augustus in de Willem II Fabriek en het Grafisch Atelier worden tentoon gesteld. In die expo zal ook een voorbeeld te zien zijn hoe de Kalender er uiteindelijk uit zal gaan zien.
De definitieve presentatie van de Grafiekkalender is in het najaar van dit jaar. De kalender wordt een exclusieve handmatig gedrukte en gebonden uitgave van 13 grafiekbladen met kalendarium.

De grafiekkalender heeft een A2-formaat en de vormgeving voorziet erin, dat na verwijdering van het kalendarium een mooi gebalanceerd grafiekblad overblijft van 40 x 50 cm.

De kalender wordt in september en oktober door kunstenaars van het GA handmatig gedrukt in een beperkte oplage van 25 genummerde en gesigneerde exemplaren. Het worden o.a. houtdrukken, lino’s, etsen en zeefdrukken in een of meerder kleuren en drukgangen. Elke prent wordt op een voor die speciale techniek geëigend papier gedrukt.

De GA Grafiekkalender 2016 is via inschrijving te koop voor € 600,-

Inschrijven kan via info@gadenbosch.nl en gebeurt op volgorde van binnenkomst.