Zwaar Metaal, Nieuw Licht

Periode: 18 juni 2015 t/m 25 oktober 2015
Zwaar Metaal is een reizend project waarin de techniek van het etsen wordt verbonden met jonge makers, muziek en filosofie binnen verschillende activiteiten voor kunstenaars en publiek.

Zwaar Metaal, Nieuw Licht

Zwaar Metaal is een reizend en dynamisch project waarin de techniek van het etsen wordt verbonden met jonge makers, muziek en filosofie.

Etsen is een grafische techniek die nog altijd tot de verbeelding spreekt. Met verschillende activiteiten voor kunstenaars en publiek willen we zichtbaar maken hoe een eeuwenoud medium ons nog altijd raakt in het hier en nu.

In Den Bosch wordt in samenwerking met het Grafisch Atelier afgetrapt met Zwaar Metaal in de Willem II Fabriek met een expositie en publiekslezing. Ook zwaar de moeite waard: een workshop Uit Je Plaat in samenwerking met poppodium W2. Kom kijken, luisteren en etsen!

Deelnemers masterclass en expositie: Dennis Amatdjais, Danni van Amstel, Alex Baams, Luba Belejova, Janneke Baltussen, Femke Dekkers, Veronique van Helden, Gijs van Lith, Sven Nibbeling en Fenne Westra - onder leiding van Stijn Peeters.

Expositie: 3 t/m 25 oktober 2015

Publiekslezing: 25 oktober 2015 (finissage)

Zwaar Metaal Nieuw Licht is een initiatief van Stichting to the Etch in samenwerking met GA Den Bosch en poppodium W2

Stichting to the Etch            www.showyourselfgoingtotheetch.wordpress.com

Zwaar Metaal Nieuw Licht is verder te checken via het online magazine van het fonds voor cultuurparticipatie: http://www.cultuurparticipatie.nl/magazine/zwaar-metaal--nieuw-licht--herontdekking-van-de-ets/