Annemarije Vlasblom en Theo Tomson

REPERETTE

Periode: 1 juni 2013 t/m 30 juni 2013
Opening: 20 juni 2001 om 16:00

Een tentoonstelling van monumentaal grafisch werk van de Amsterdamse kunstenaars Annemarije Vlasblom (1983) en Theo Tomson  (1977). Eerder gemaakt werk wordt in reprise genomen dan wel gekopieerd, gereproduceerd, vergroot, verkleind, uitgesneden, van kleur veranderd, in stukjes gesneden: REPERETTE

Het werk van Annemarije Vlasblom is terug te leiden tot de krassen en vlekken op het tafelblad, waaraan zij werkte op de academie. Je ziet ze terug in grote witte houtdrukken op zwarte vellen, in uitklapboeken, in een werk van 280 A4’tjes aan de wand. Deze vasthoudendheid en discipline zijn tekenend voor haar manier van werken: de willekeur - zomaar wat krassen op een tafelblad - wordt tot regel verheven.

Theo Tomson maakt ritmische composities en ordeningen met plakband, karton, stickers en afzetlint. De laatste jaren hield hij zich vooral bezig met installaties waarbij de ruimte zelf het uitgangspunt is. Voor een installatie in een watertoren “moest” er ruim 6 kilometer afzetlint worden gebruikt. Een watertoren zien als een spieraam waar je “een canvas op spant” was het simpele idee.Voor REPERETTE gebruiken ze verschillende grafische productiemethoden: houtdruk, kopieermachine, carbon papier, fotografie en inkjet print.