Grafisch Gezichtspunt 1

De eerste tentoonstelling in de nieuwe lokatie in de Willem II Fabriek sluit aan bij de manifestatie rond 200 jaar Kunstacademie Den Bosch

Periode: 29 september 2012 t/m 21 oktober 2012
Opening: 29 september 2012 om 16:00

Op zaterdag 29 september opent het Grafisch Atelier haar nieuwe expositielokatie in de portierswoning in de Willem II Fabriek. De Willem II Fabriek wordt de komende tijd verbouwd en getransformeerd tot  een modern en publieksvriendelijk kunstencentrum. Daarom verhuisde het Grafisch Atelier deze zomer haar expositie- en kantoorruimte naar de inpandige portierswoning aan de Boschveldweg 469, waar minder overlast is van de verbouwing. Dit is de komende tijd ook de ingang waardoor de grafische werkplaatsen bereikbaar zijn.  

Op zaterdag om 16.00 uur opent wethouder van cultuur Jeroen Weyers de tentoonstelling Grafisch Gezichtspunt 1, met grafisch werk van 4 kunstenaars:
Jan de Bie, Mariës Hendriks, Maartje van der Kruijs en Karin Schreppers.


Met deze tentoonstelling sluit het GA aan bij de manifestatie rond het 200 jarig bestaan van de Kunstacademie in Den Bosch. Dit wordt vanuit AKV|St.Joost gevierd met een tentoonstelling van werk van oud-studenten en met een reeks tentoonstellingen in de stad.
 

Tijdens de opening is er ook een indrukwekkende beeldvertoning van de recente veranderingen binnen de Willem II Fabriek, vastgelegd door kunstenaar Sander Dorenbosch.
Dorenbosch, die als eerste kunstenaar vanaf 1978 zijn atelier had in de fabriek, volgt de metaformoses binnen het gebouw op de voet.  

In de salon: Work in progress van Roos Terra.