John Dohmen

Schildergrafiek 2

Periode: 3 maart 2012 t/m 1 april 2012
Opening: 3 maart 2012 om 16:00

Het Grafisch Atelier Den Bosch presenteert in maart de solo-expositie Schildergrafiek 2 van de Tilburgse kunstenaar John Dohmen. De opening hiervan vindt plaats op zaterdag 3 maart om 16.00 uur, met een inleiding door kunstenaar en graficus Paul Bogaert.  

In de tentoonstelling ”Schildergrafiek 2”  presenteert John Dohmen een selectie uit eigen werk uit de periode 2008 t/m begin 2012.  

De Tilburgse kunstenaar John Dohmen specialiseert zich al decennia lang
in de zeefdruktechniek. Hij maakte internationaal naam als meester-drukker voor kunstenaars, maar concentreert zich de laatste jaren weer sterk op zijn eigen oeuvre. Opvallend daarbij is dat hij in zijn eigen beeldende werk juist een uitgesproken vrije opvatting over de zeefdruktechniek etaleert.  

In diverse stijlopvattingen en onderwerpen en in vele lagen over en naast elkaar ademt zijn werk de liefde voor het experiment met kleur en vorm.
De getoonde werken op kleine formaten zijn hiervan een weerspiegeling. Iedere ingreep laat een herinnering achter aan de ontstaansgeschiedenis, aan het spel en de worsteling. Het is als het ware “schilderen met de zeef”. De eigenheid van het werk maakt kijken tot een weldaad.  

Op vrijdag 16 maart geeft John Dohmen een eendaagse workshop “zeefdruk anders”, waarbij kijken en spelen het motto is. Inschrijving op volgorde van binnenkomst.
Kosten: € 50,- inclusief materiaal en lunch.  
Door grote belangstelling is een extra datum gepland voor een tweede workshop: woensdag 21 maart.  

Ook in de WillemII Fabriek 9 februari t/m/ 1 april: Solar Transit van Ingrid van den Boogaard in het CBK. Zie:
www.willem2fabriek.nl