Jan van Munster
Jaarprent 2011

Periode: 15 oktober 2011 t/m 13 november 2011
Opening: 15 oktober 2011 om 16:00
Wij nodigen u van harte uit voor de opening van de expositie van werk van Jan van Munster op zaterdag 15 oktober om 16.00 uur.

Jan van Munster (Gorinchem, 1939).

Al in de jaren 60 was zijn werk in alle belangrijke musea in Nederland te zien. Vervolgens kreeg hij snel internationale bekendheid.

In tegenstelling tot de grote verscheidenheid van het materiaal waarin hij werkt, is de thematiek opvallend homogeen. Al decennia lang onderzoekt hij consequent en vanuit steeds andere invalshoeken het onderwerp ‘energie’. Warmte en koude, licht en donkerte, spanning en ontlading, compressie en expansie, zichtbaarheid en onzichtbaarheid getuigen van de polariteit die zijn oeuvre beheerst.

Als samenvatting voor alle vormen van spanning kiest Van Munster rond 1984 het teken +/- als veelgebruikte, artistieke formule. Door het maken van beelden waaraan zijn eigen lichaamsmaten ten grondslag liggen ontstaat een nieuwe dimensie:
de verbeelding van zijn creatieve energie in zijn werk. Dit bracht hem op de suggestieve formule IK. Iedereen duidt zichzelf aan als IKIK betreft iedereen, daagt uit, gaat een dialoog aan en vraagt: IK, wie is dat? Het kunstwerk, de kunstenaar, de toeschouwer…?

www.janvanmunster.nl

Voor het Grafisch Atelier Den Bosch heeft Jan van Munster drie prenten gemaakt die in deze tentoonstelling te zien zijn: 
 
‘De gouden IK’                       
Het goddelijk gevoel.                 
(geschept papier en goud)           

‘De warme IK’                        
De ‘emotionele persoonlijkheid ‘
(pyrografie op geschept papier)    

‘DNA -  IK
Uniek en onsterfelijk!
(geschept papier, blinddruk en sperma) 

De prenten zijn gedrukt op een speciale handgeschepte 400 grs. aanmaak van Papierfabriek De Middelste Molen in Loenen op de Veluwe.
Formaat van de prenten: 43x65 cm.

Oplage per druk 20. De prenten zijn te koop voor €95,-. De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten van het GA Den Bosch. U kunt op deze prent inschrijven via info@gadenbosch.nl. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst genummerd. 

De expositie is nog te bekijken t/m 13 november op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.