Tussen licht en donker

Floor Kraan en Marieke Peters

Periode: 10 september 2011 t/m 9 oktober 2011
Opening: 10 september 2011 om 16:00
Tussen licht en donker’ is een kunstproject waarin verschillende kunstdisciplines samen komen.
De expositie met grafische en beeldende kunst van Floor Kraan en Marieke Peters vindt plaats in de expositieruimte van het Grafisch Atelier.
Daarnaast maken theatermakers, een geluidskunstenaar en fooddesigner hun interpretatie op dit thema tijdens de opening van de expositie en tijdens de Bossche Kunstnacht.
 

De basis van het kunstproject is het werk van Floor Kraan en Marieke Peters, die beide werken tonen over het  grensgebied van licht en donker en hoe de mens daartussen staat. In het werk borrelt een onderhuidse spanning naar boven. Humor en horror liggen dan dicht bij elkaar. 

Voor deze expositie werkten beide kunstenaars met de zeefdruktechniek op verschillende materialen, waaronder hout, keramiek en karton. 

Tijdens de Kunstnacht is er een speciaal programma: buiten bij de ingang van het Grafisch Atelier vindt er een korte voorstelling plaats in een caravan door theatergezelschap CAROVANNA. Zita’s serveert bijzondere hapjes, speciaal voor de expositie gemaakt. DJ Spaceboy ontwikkelde voor dit project een soundscape. Laat je al kijkend meevoeren door de muziek.

www.mariekepeters.nl

www.floorkraan.nl