Still - Installatie van Anneke Cotrotsos

Periode: 8 mei 2010 t/m 6 juni 2010
Opening: 8 mei 2010 om 16:00
In de portiersloge van de Willem II fabriek is in mei/juni een installatie te zien van Anneke Cotrotsos, getiteld: "Still ".
Het werk van Anneke Cotrotsos kenmerkt zich door een constante confrontatie tussen binnen en buitenwereld. Zij werkt vanuit haar verwondering over de menselijke emoties, instincten en handelingen, die net onder de huid zitten.  
Intieme momenten, altijd op het randje van dat wat schrijnend of ongemakkelijk is. Op zoek naar de kracht van het beeld dat bloot legt wat we niet kunnen of hoeven zeggen. 

Het verlangen naar speelt een grote rol in haar werk; verlangen naar intimiteit, naar het begrijpen van jezelf en de wereld om je heen, verlangen naar een tijd waarin de wereld eenvoudiger leek. Verward en onzeker zoeken we naar bevestiging.   
Soms speelt ze met macht, dwangmatige handelingen of kwetsbaarheid. Herhaling versimpelt de situatie, maar versterkt de wrange ondertoon. De tijd even stil zetten, vertragen, wel verder willen maar niet kunnen. Stilstaan bij momenten waar we normaal aan voorbij zouden gaan. 

Deze installatie toont een kwetsbaar anoniem portret, een verstild moment. Afgesloten maar toch zichtbaar door de ramen van de portiersloge…te kijk gezet.