De Uitbraak

Periode: 8 mei 2010 t/m 6 juni 2010
Opening: 8 mei 2010 om 16:00
Studenten en kunstenaars van de Academie voor Kunst en vormgeving AKV St Joost breken buiten de muren van de Akademie in Den Bosch.  
Het Grafisch Atelier Den Bosch presenteert in samenwerking met AKV St. Joost grafisch werk en publicaties van studenten van de Academie.
Een deel van het getoonde werk is het resultaat van de minor “grafiek en  kunstenaarsboeken”, waaraan een groep van 18 jonge illustratoren, vormgevers en kunstenaars gedurende 8 weken deelnam. Een ander deel van de expositie laat grafisch werk zien van studenten van verschillende disciplines vanuit de breedte van de Academie. 
 

De expositie laat zien dat grafiek weer terug is als volwaardig zelfstandige uitdrukkingsvorm binnen de kunsten. Studenten verkennen de grenzen van de grafiek en zoeken het experiment. Eigenschappen van grafiek als “de toevallige vondst van de serendipiteit” en “het vertraagde denken” worden middels lithografie en ets ingezet. 
 

Ongeschreven wetten in de presentatie van grafiek worden doorbroken. Kunstenaarsboeken zijn binnen de beeldende kunst een stroming op zich. Een link met grafiek is in deze expositie veelal aanwezig. Op zich zelf staande kunstwerkjes die slechts met zijden handschoenen aangeraakt willen worden. .  .  

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
13 mei Hemelvaartsdag gesloten.

In de portiersloge: ”Still” -  Installatie van Anneke Cotrotsos