Garden of delight - Marieke van der Bruggen

Periode: 3 april 2010 t/m 2 mei 2010
Opening: 3 april 2010 om 16:00
Marieke van der Bruggen (1982) is een jonge product ontwerper, eind 2008 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in de richting Well-Being.
In 2009 exposeerde Van der Bruggen haar afstudeerproject ‘Garden of Delight’ gemaakt van snoep tijdens de Salone del Mobile in Italië en in snoepwinkel Papabubble in Japan en Amsterdam.
Haar producten zijn sensitief en authentiek van karakter. Met oog voor materiaal, kleur, ingrediënten en detail weet zij de fraaiheid uit het allerdaagse te lichten.  

GARDEN OF DELIGHT
Een rijk gekleurd bos van takken en blaadjes, twijgjes en blaadjes steekt uit het plafond en  nodigt uit tot plukken en proeven. Maar kan dat eigenlijk wel? De takken zien er breekbaar, bijna glasachtig uit. Garden of Delight verwondert, verleidt en prikkelt de fantasie. ‘Ik ben gefascineerd door de structuur en productie van snoep. Het is prachtig om te zien hoe suiker van vorm kan veranderen’. Van der Bruggen goot vloeibaar snoep in mallen van abstracte takken en verbond ze op een organische manier met elkaar.  In de Garden of Delight waan je je als Eva in het paradijs.

info@mariekevanderbruggen.com

www.mariekevanderbruggen.com