1 + 1 = 1

Groepsexpositie rond Anneli Ohvo

Periode: 5 februari 2004 t/m 29 februari 2004
Opening: 5 februari 2004 om 20:00
Anneli Ohvo maakte voor 14 kunstenaars een kunstwerk van 50x50 cm. De uitgenodigde kunstenaars reageerden hierop op eigen wijze, waardoor nieuwe kunstwerken zijn ontstaan.
De gevarieerde en verrassende resultaten zijn te zien op het Grafisch Atelier Den Bosch. De opening vindt plaats op donderdag 5 februari om 20.00 uur.

Beeldend kunstenaar Anneli Ohvo is een verzamelaar en een recycler. Met gretigheid en verbazing kijkt ze naar de wereld. Alles verdient het om opgemerkt te worden, maar het oog van Ohvo valt met graagte op het merkwaardige, het exotische, het bizarre en het erotische. Ze kan met evenveel enthousiasme spreken over de verweerde kop van een Inuit, als over een obscene pornografische afbeelding. Ze leest eerder over heiligen, krankzinnigen en zwervers dan over geleerden, kunstenaars en jonkers. Dat wat het verzamelen betreft.

Het recyclen moet letterlijk genomen worden: ze hergebruikt bestaande afbeeldingen naar hartelust, maar het eindresultaat is meer dan de som der delen. Ze is in dat hergebruik als een alchemist, voor wie de uitkomst echter niet de Steen der Wijzen hoeft te zijn. Ze geniet evenzeer van de ruwheid van steenslak als van de glans van goud.

In het verlengde van dit verzamelen en hergebruiken ligt de tentoonstelling 1+1=1. Daartoe nodigde zij 14 kunstenaars uit te reageren op een werk van haar. Aan ieder van hen gaf zij een doek dat al gedeeltelijk door haar was bewerkt en beschilderd en vroeg zij erop te reageren, er verder aan te werken, het te vervolmaken en daarmee Ohvo's werk op haar beurt te recyclen. Onder de genodigde kunstenaars bevinden zich schilders, grafici, fotografen.

Deelnemers zijn: Arjan van Arendonk, Elisabeth Berman, Jan de Bie, Ria van Eyk, Wim Habraken, Margriet Kemper, Peter Koene, Margriet Luijten, Har van der Put, Mieke van Schaijk, Tonni van Sommeren, Anna M van Thiel de Vries, Ans Verdijk, HW Werther & Anneli Ohvo.

Ieder reageerde anders. Deze 'synthetische' werken en een aantal van Ohvo alleen tonen een rijke wereld van beelden, ideeën en verhalen.

5 februari t/m 29 februari (21 en 22 februari i.v.m. carnaval gesloten)