Tentoonstellings Archief

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
17 juni 2022 t/m 3 juli 2022

Op Glad IJs bij stichting Exodus Nederland

Zeven kunstenaars lieten zich inspireren door ontmoetingen met mensen die moeten omgaan met verlies. Zoals ex-gedetineerden die worden begeleid door stichting Exodus Nederland. De aangrijpende resultaten van deze verkenningen zijn te zien in de reizende expositie Op Glad IJs. Vanaf half juni keert de expo terug op de plek waar het onderzoek van de kunstenaars startte.

Lees meer
15 juni 2022 t/m 18 juli 2022

Expositie Bossche middelbare scholieren bij Huis73

Gaat dat Zien!

Leerlingen van de vier Bossche middelbare scholen Mytylschool Gabriel, Schakelklas Bossche vakschool(ISK), Sint Jans lyceum, Pierson college presenteren vanaf 15 juni hun etsen en zeefdrukken bij Huis73. Ze maakten de prenten de afgelopen maanden in het Grafisch Atelier in het kader van het onderwijsproject Zien!

Lees meer
4 juni 2022 t/m 17 juli 2022

Beyond Printed Matter

Een expositie in de Willem Twee Kunstruimte met werk van Hadassah Emmerich, May Heek, An Onghena & Jivan van der Ende, Dries Segers, Sissel Marie Tonn, Rob Voerman en Sjoerd Westbroek.

Lees meer
6 april 2022 t/m 28 april 2022

Op Glad IJs bij Vicki Brownhuis

April = kunstmaand

De hele maand april staat bij het Vicki Brownhuis in het teken van kunst. Aanleiding voor de kunstmaand is het project Op glad IJs. Hiervoor verkenden zeven beeldend kunstenaars het thema verlies. Drie van de kunstenaars, Peim van der Sloot, Marijn Kuijpers en Marieke Peters, kwamen via het Vicki Brownhuis in contact met mensen die te maken hebben met kanker. Tijdens de kunstmaand worden de resultaten van hun verkenning getoond in het Vicki Brownhuis.

Lees meer
2 maart 2022 t/m 3 april 2022

Expositie Op Glad IJS

in de LocHal

Met de reizende expositie Op Glad IJS, die van 2 mrt t/m 3 apr de LocHal aandoet, wil het Grafisch Atelier Den Bosch de maatschappelijke relevantie van kunst tonen als troost- en hoopgevend. Kunst is bij uitstek geschikt om in crisissituaties uitzicht te bieden op een alternatief perspectief.

Lees meer
zeefdruk Peim van der Sloot
19 februari 2022 t/m 19 februari 2022

Eendaagse expo Op glad ijs

te zien bij Bond Precaire Woonvormen

Voor het kunstproject ‘Op glad ijs’ vroeg het Grafisch Atelier Den Bosch zeven beeldend kunstenaars het thema verlies te verkennen. Twee kunstenaars kwamen via de Bond Precaire Woonvormen (BPW) in contact met mensen die te maken hebben met woningnood. Op zaterdag 19 februari wordt hun werk getoond tijdens de open dag van de stichting.

Lees meer
13 augustus 2021 t/m 30 september 2021

Expositie Henny Schakenraad in de Spiegelzaal

GA vriendenprent 2021 e.a. werk

Al een aantal jaren is De Kom het uitgangspunt voor het werk van Henny Schakenraad. De grafisch kunstenaar, die al vele jaren als werkplaatsmeester betrokken is bij het Grafisch Atelier, maakte dit jaar de vriendenprent. Ook hierin komt de vorm van de kom terug. De vriendenprent en ander werk van de kunstenaar is vanaf half augustus te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee Fabriek.

Lees meer
Chikako Minitopia
14 juli 2021 t/m 5 september 2021

Aircraft: presentatie Chikako Watanabe in Minitopia

Op uitnodiging van het Grafisch Atelier Den Bosch verbeelde de van oorsprong Japanse kunstenaar Chikako Watanabe de relatie tussen 's-Hertogenbosch en haar bewoners. Dit resulteerde in een gelaagde kaart van de stad, waarin veranderingen door de jaren heen zichtbaar worden. Deze hele maand is het werk te zien op de plek die de kunstenaar zichtbaar inspireerde: Minitopia.

Lees meer
30 juni 2021 t/m 1 augustus 2021

Tentoonstelling met tien Brabantse kunstenaars

in de Spiegelzaal

Tien kunstenaars met Brabantse roots hebben de afgelopen twee maanden de kans gehad om grafische technieken te ontdekken. Het eindresultaat is nu na een tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee. Dit project, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en het museum, ondersteunt kunstenaars in deze moeilijke tijd. Iedere kunstenaar heeft de opdracht gehad om een grafisch werk op te leveren. De werken zijn te koop in de online grafiekwinkel van het Grafisch Atelier.

Lees meer
18 juni 2021 t/m 20 juni 2021

Tentoonstelling met tien Brabantse kunstenaars

in Het Noordbrabants Museum

Tien Brabantse kunstenaars hebben de afgelopen twee maanden de kans gehad om grafische technieken te ontdekken. Het eindresultaat is van 18 t/m 20 juni te zien in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum. Daarna zal het geëxposeerd worden in de Spiegelzaal van de Willem Twee. Dit project, een samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en het museum, ondersteunt kunstenaars in deze moeilijke tijd. Iedere kunstenaar heeft de opdracht gehad om een grafisch werk op te leveren. De werken zijn vanaf eind deze week te koop in de online grafiekwinkel van het Grafisch Atelier.

Lees meer