Alphabet Zine Workshop-door High on type- let op, deze cursus wordt verplaatst-reserveren kan via email

Docent: High on type
I.v.m. sluiting van het Grafisch Atelier Den Bosch wordt een nieuwe datum bepaald. Zodra deze duidelijk is komt het op de site te staan. Wil je alvast je interesse kenbaar maken, email dan: educatie@gadenbosch.nl
Kosten: € 345,00 Maximaal 18 deelnemers (inclusief BTW en materiaal)

In deze samenwerking tussen het Grafisch Atelier Den Bosch en High on Type ga je aan de slag met het maken van experimentele alfabetten.

 

Waar je normaliter uitgaat van theorie of een typografisch kloppend systeem ga je nu zélf de regels bedenken en daarmee zoek je de grenzen op van wat niet alleen leesbaar is maar ook uitdagend is; als beeld en/of idee.

De heren van High on Type maakten in de afgelopen jaren een aantal zines met experimentele alfabetten en verkochten die over de hele wereld. Een boel van die alfabetten die te zien zijn in die publicaties hadden als oorsprong een spel, gekke regels of een vreemde uitdaging.

Dan kun je denken aan: "maak een alfabet met je linkerhand terwijl je rechts bent.", "schrijf zo snel mogelijk" of "speel Tetris met alle lettervormen."
In de workshop, die drie dagen duurt, ga je zelf spelen, bedenken, experimenteren, etc. om tot nieuwe verrassende alfabetten te komen.
Een boel zullen mislukken, niet mooi zijn, maar een aantal ga je serieus uitwerken. High on Type begeleid dit hele proces en ze zullen er alles aan doen om jou een paar stappen verder uit je comfort-zone te slepen!
Uiteindelijk wordt er aan het einde van de drie workshop-dagen een Alfabet Zine gepresenteerd waar iedere deelnemer een aantal alfabetten in laat zien!

Meer over High on type:
website: www.highontype.nl
nieuwsbrief: newsletter
instagram: @highontype

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie