Drukproeverij

Docent: doordruk door Maartje van der Kruijs, diepdruk door Lisette Huysmans, hoogdruk door Peter Koene
12 maart (doordruk), 19 maart (hoogdruk) en 26 maart(diepdruk), steeds van 18.00- 22.00 
Kosten: € 172,50 (inclusief BTW en materiaal)

In deze 3 daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk,hoogdruk en diepdruk.

 

 

In deze 3-daagse cursus beleef  je alle grafische technieken in  vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, hoogdruk en diepdruk. Je maakt kennis  met de doordruk in de vorm van sjabloondruk. Niet alleen druk je je eigen prent, maar je drukt ook je map waarin je alle  smaken goed kan bewaren, zodat je deze thuis kan laten zien. De sjabloon creëer je zelf en kun je in je eigen kleurenpalet afdrukken onder leiding van Maartje van der Kruijs.

In de volgende gang gaat u aan de slag met de ogenschijnlijk eenvoudige techniek van de linoleumsnede die gegeven wordt door kunstenaar Peter Koene. Na het snijden van een op de linoleumplaat aangebracht ontwerp leer je hoe je je prent perfect af kunt drukken, en proef je aan de expressiviteit van de lino en de kracht van de robuuste lijnen.

Voor de volgende gang  proef je van de ogenschijnlijk eenvoudige techniek van de linoleumsnede die gegeven wordt door kunstenaar Peter Koene. Na het snijden van een op de linoleumplaat aangebracht ontwerp leer je hoe je je prent perfect af kunt drukken, en proef je aan de expressiviteit van de lino en de kracht van de robuuste lijnen.

Als afsluiting  de lijnets, waarbij je met metaal en zuur tot een afbeelding komt die letterlijk een diepgang  heeft. In de ets is er aandacht voor het lijnenspel en arceren, en natuurlijk het chemische proces. De bereiding is geheel anders aangezien  je hier letterlijk de plaat  inwrijft met inkt en deze later afslaat voor een goede druk. Je wordt hierin begeleid door specialiste Lisette Huysmans.Na deze proeverij heb je aan de basisdruktechnieken kunnen snuffelen, en heb je een goed idee welke smaken  het meest bevallen

Voor wie zich daarna verder wil verdiepen in een techniek bieden we verschillende vervolgcursussen aan.

 

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie