Basiscursus Lithograferen 2023

DEZE CURSUS IS VOL
Docent: Helma Veugen
22 april, 29 april en 6 mei van 10.00 en 13.00
Kosten: € 315,00  Maximaal 2 deelnemers (inclusief BTW en materiaal)

Lithograferen, ook wel steendruk genoemd, is een prachtige techniek waarin je met gevoelige tonen kan werken. Met speciaal potlood teken en arceer je op de lithosteen in verschillende zwart/grijstonen. Deze nuances in de grijstonen zie je terug in de afdrukken op papier. 

Met lithopotlood teken je direct op een speciale, vlak geslepen steen. Door gebruik te maken van de afstoting tussen vet en water kun je jouw afbeelding afdrukken.

In deze cursus komen alle aspecten van het lithograferen aan bod, waaronder het slijpen van de steen, het tekenen op de steen, prepareren, bedienen van de pers, en keuze in papier om te drukken. Je doorloopt het hele drukproces van deze mooie vlakdruk techniek onder de vakkundige leiding van Helma Veugen, een ervaren lithograaf. We werken in klein gezelschap en zodoende is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kun je je in alle rust op het lithografieproces concentreren.

Het steendrukken is geen snelle techniek, maar dat wordt dubbel en dwars goed gemaakt door het plezier om in deze ambachtelijke techniek te werken en de mooie resultaten.

Na het volgen van deze cursus kun je zelfstandig aan de slag in onze werkplaats.

Meer weten over Helma Veugen: www.helmaveugen.nl

 

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie

DEZE CURSUS IS VOL