Keramiek & Zeefdruk - maart 2023

DEZE CURSUS IS VOL
Docent: Manita Kieft en Maartje van der Kruijs 
24 maart van 10.00 tot 16.00 en 25 maart van 13.00 tot 17.00
Kosten: € 185,00 Exclusief keramieken object (inclusief BTW en materiaal)

In deze intensieve cursus, leer je binnen anderhalve dag de basisprincipes voor het vervaardigen van een keramische transfer door middel van zeefdruktechnieken.

Altijd al eens willen drukken op keramiek? Bezig met keramiek, maar wil  je je werk net een extra dimensie geven? Of ben je juist een drukker die een andere vorm van zeefdrukken wil uitproberen? Dan is deze cursus wat voor jou!

In deze intensieve cursus leer je binnen anderhalve dag de basisprincipes voor het vervaardigen van een keramische transfer door
middel van zeefdruk.
Stap voor stap wordt je meegenomen in het zeefdrukproces, tot je uiteindelijk een voorwerp hebt dat klaar is voor de stook, met je eigen ontwerp erop! Logo's, maar ook fijne tekeningen zijn geschikt om te drukken op keramiek.

 

We concentreren ons op een ontwerp in 1 kleur.
De cursus duurt anderhalve dag en wordt gegeven in twee delen.
Vrijdag leer je onder begeleiding van Maartje de beginselen van het zeefdrukken en het voorbereiden van de zeef, zodat je dit straks zelf kunt, op papier, of keramiek.

Zaterdag is specifiek gericht op het zeefdrukken op keramiek. Docente Manita Kieft is een expert in het zeefdrukken op keramiek en geeft je inzicht in de mogelijkheden. Zij zorgt ook voor het afbakken van de objecten na afloop van de cursus.

Je neemt zelf je keramieken object mee.

Wat komt aan bod:

- Van eigen ontwerp een
transparant maken voor zeefdruk

- Zeef belichten en prepareren

- Glazuren aanmaken met een medium voor zeefdruk

- Uitleg over en drukken op transferpapier

- Het onder begeleiding zelf drukken van keramische transfers

- Tips en trucs rondom het drukken

- Milieuaspecten.

- Uitleg over het gebruik van covercoat. 

 

Neem zelf mee wat je wilt bedrukken. Alles kan, zolang het maar keramiek is en een glazuurlaag heeft.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om een grote hoeveelheid keramiek te bedrukken; elke deelnemer kan 1 voorwerp laten afbakken.

In de cursus druk je op transferpapier. Thuis breng je deze, als deze droog is, zelf over op je keramieke voorwerp. Je kunt in de maand na de cursus je keramiek laten afbakken via het Grafisch Atelier.

 

Ben je een  ervaren zeefdrukker en heb je onlangs nog bij ons gedrukt? Dan kun je je per mail (educatie@gadenbosch.nl) aanmelden voor alleen het keramiekdeel van een halve dag (25 maart 13.00-17.00 u). De prijs is dan: € 85,- . 

In dit geval film je zelf een A4 zeef in en belicht je deze zelfstandig ( gaas 100 of 120 ) in de week voorafgaand aan de cursus.

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie

DEZE CURSUS IS VOL