Zeefdrukinkt maken met eetbare materialen maart 2022

Docent: Chika Ito
12 maart van 13.00-15.00 maximaal 10 deelnemers
Kosten: € 85,00 inclusief BTW (inclusief BTW en materiaal)

Deze workshop is bedoeld voor zeefdrukkers die interesse hebben om zelf hun inkt te maken van planten en levensmiddelen, helemaal non-toxisch!


De basisprincipes van inkt maken komen aan bod en daarnaast  krijg je veel informatie, bijvoorbeeld over het koken van de planten.
Deelnemers maken een aantal inkten, met  thee, bietensap, kurkuma en andere planten. Deze inkt kun je vervolgens gebruiken om mee te schilderen, tekenen, verven, zeefdrukken of te monoprinten.

In de workshop leer je hoe je de inkten aan kunt maken met plantaardige bindmiddelen en maak je verschillende kleurentesten.

 Chika Ito  is een veelzijdige kunstenaar die zich gespecialiseerd heeft in het werken met verse inkten en verven. Hierin heeft ze veel geëxperimenteerd met natuurlijk materaal zoals o.a. planten, groenten, wortelen, bladeren, takken, bloemen en fruit.
Ze gebruikt deze onder andere bij het zeefdrukken. Chika geeft internationaal workshops, bijvoorbeeld in Hanzhou (China) en Berlijn en New York.
Daarnaast is ze een van de drie oprichtsters van Flatto 81, een duurzaam designproject.Haar werk  vind je terug op www.chikaito.com
                                        www.flatto81.nl

 

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan.
De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie