Ga naar de inhoud

Voor de kunstenaar, vormgever, illustrator, ontwerper, fanatieke amateur, die meer wil halen uit zeefdrukken op textiel, bieden wij deze ‘Special’ aan, waarin onze zeefdruk specialist textiel jullie uitdaagt en begeleidt de mogelijkheden van zeefdrukken op textiel verder te onderzoeken en uit te diepen.

In deze ‘Special’ van 5 avonden wordt er vooral ingegaan op de mogelijkheden van diverse soorten textiel en inkten met verschillende eigenschappen. Je gaat aan de slag met kleuren, texturen, patronen en sjablonen.

Zeefdruk ervaring is praktisch, maar niet essentieel. We werken tijdens deze ‘Special’, met papier sjablonen onder zeef. De focus ligt op experiment en onderzoek; samples maken, stofdesign ontwerpen.

Zie hoe je textiel & zeefdrukken kan inzetten voor jouw kunst, of maak je eigen ontwerp voor mode of andere toepassingen.

Per avond wordt er één techniek behandeld. Elke avond gaan we aan de slag met andere materialen. Je gaat experimenten met Puff-inkt, dekkende- en transparante inkten, flock, transfers enz…..

Op de laatste avond ga je reageren op elkaars werk en alle technieken en inkten die voorbij zijn gekomen toepassen.

Aan het einde van deze cursus ga je naar huis met een berg ervaring en bedrukte textiel samples.

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.