Ga naar de inhoud

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in het werken met de Riso printer. De Riso printer is een moderne stencilmachine, waarvan de techniek verwant is aan de zeefdruktechniek.

Tijdens deze cursus werk je met je eigen ontwerp wat je digitaal bewerkt om zo tot een mooie Riso print te komen.

Zo kom je meer te weten over hoe deze techniek werkt en hoe je een Riso print kan maken bestaande uit meerdere beeld(kleur)lagen. Met de Riso kun je effecten bereiken variërend van scherpe contrasten tot zachte en subtiele kleurvlakken. Er is geen voorkennis vereist en de twee beeldlagen kun je in dezelfde middag maken in het Grafisch Atelier.

Riso is de naam van het Japanse bedrijf dat deze digitale stencil duplicators en diens inkt fabriceert. Naast deze stencilprinters fabriceert Riso ook andere soorten printers. Het voordeel van Riso printen is dat je snel en relatief grotere oplages kan maken met relatief milieuvriendelijke en verzadigde inkten op olie basis (van rijstzemelen). Deze inkten leveren een mooie gelaagde afdruk op met diepe, intense kleuren.

Ideaal voor kaartjes, flyers, posters en bijzondere zines of kunstboeken. Wij hebben de drums zwart, geel, blauw, rood en fluor roze. Hiermee kun je bijna alle kleuren maken, in verschillende nuances. De effecten die je hiermee krijgt kunnen variëren van strak en scherpe contrasten tot zacht en subtiel.

De Riso print workshop wordt gegeven door Astrid Florentinus, Riso expert bij onder andere Knust/Extrapool in Nijmegen. Als illustrator maakt zij regelmatig eigen werk met de Riso. Daarnaast drukt ze in opdracht en geeft ze les op de academie Den Haag.

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.