Ga naar de inhoud

Deze workshop is bedoeld voor drukkers die interesse hebben om zelf hun inkt te maken van herfst bladeren en vruchten, helemaal non-toxisch!

De basisprincipes van inkt maken komen aan bod en daarnaast krijg je veel informatie, bijvoorbeeld over de verschillende manier van kleurstof halen uit materialen.
Deelnemers maken een aantal inkten van verschillende ‘herfstvruchten’ zoals; mooi gekleurde bladeren, noten, zaden en takken. Deze inkt kun je vervolgens gebruiken om mee te schilderen, tekenen, verven, zeefdrukken of te mono-printen.

In de workshop leer je hoe je de inkten aan kunt maken met plantaardige bindmiddelen en maak je verschillende kleurentesten.

Tafel met Ingrediënt voor eetbare inkt

Chika Ito is een veelzijdige kunstenaar die zich gespecialiseerd heeft in het werken met verse inkten en verven. Hierin heeft ze veel geëxperimenteerd met natuurlijk materiaal zoals o.a. planten, groenten, wortelen, bladeren, takken, bloemen en fruit.
Ze gebruikt deze onder andere bij het zeefdrukken. Chika geeft internationaal workshops, bijvoorbeeld in Hanzhou (China) en Berlijn en New York.
Daarnaast is ze een van de drie oprichtsters van Flatto 81, een duurzaam designproject.

Haar werk vind je terug op www.chikaito.com.

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.