Ga naar de inhoud

Grafisch Atelier Den Bosch biedt een nieuwe cursus aan, waarin natuurlijke inkt maken, zeefdrukken met planten-materiaal en natuurlijke inkten, samenkomen in vier Japanse bindwijzen.

De natuur, we willen die graag weer meer integreren in ons leven en ontdekken wat ze ons te bieden heeft. In deze cursus ga je aan de slag met je eigen keukenafval, grassen, bladeren, veren of andere natuurlijk materiaal uit de berm of je eigen tuin.

De eerste dag ga je onder leiding van Chika Ito aan de slag met zeefdrukinkt maken van je eigen keukenafval.

Tafel met Ingrediënt voor eetbare inkt

Op dag twee, maakt onze zeefdrukspecialist Maartje van der Kruijs, je wegwijs in het proces van het fotografisch zeefdrukken met de natuurlijke zeefdrukinkt, die je gemaakt hebt en jullie zelf meegebrachte plantenmateriaal.

Walnoten inkt voor poster Treeknowledge

Op de laatste dag demonstreert Chika Ito vier Japanse bindwijzen en kun je de zeefdrukken zelf bundelen in deze vier bindwijzen.
Je gaat uiteindelijk naar huis met een berg informatie waarmee je zelf aan de slag kan en je eigen gedrukte en gebundelde A6 boekje.

Chika Ito is een veelzijdige kunstenaar die zich gespecialiseerd heeft in het werken met verse inkten en verven. Hierin heeft ze veel geëxperimenteerd met natuurlijk materiaal zoals o.a. planten, groenten, wortelen, bladeren, takken, bloemen en fruit.
Ze gebruikt deze onder andere bij het zeefdrukken. Chika geeft internationaal workshops, bijvoorbeeld in Hanzhou (China) en Berlijn en New York.
Daarnaast is ze een van de drie oprichtsters van Flatto 81, een duurzaam designproject.

Haar werk vind je terug op www.chikaito.com.

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.