Ga naar de inhoud
Op Glad IJs project GA

Bakstenen jas Mignon Nusteling in het museum

De bakstenen jas die kunstenaar Mignon Nusteling voor het project Op Glad IJs maakte in het GA krijgt een ereplek in Museum van de Geest.

Het kunstwerk daagt de kijker uit om na te denken over de stigma’s die verbonden zijn aan verslavingen en brengt de identiteiten van herstellende verslaafden van het Bossche inloophuis stichting Ismes in beeld.

Mignon Nusteling is onder de indruk hoe de herstellende verslaafden over hun identiteit spraken, kwetsbaar en uitgesproken tegelijkertijd. Met dit krachtige statement wil ze je laten reflecteren op je eigen identiteit en wie je daadwerkelijk durft te zijn.

In het museum

Mignon Nusteling doneert haar werk aan Museum van de Geest, vanwege het het vertrouwen dat ze heeft in de missie van het museum om mentale gezondheid bespreekbaar te maken door middel van kunst en cultuur.

Nusteling: “Het werk gaat over mensen die zich open en kwetsbaar hebben opgesteld. Zonder hun openhartigheid, had ik dit werk niet kunnen maken. Het werk kan over iedereen gaan, dus iedereen zou het moeten kunnen zien. Het museum biedt de juiste open geest en integriteit om openlijk over dit onderwerp te spreken .”

Op Glad IJs

Voor het kunstproject ‘Op glad ijs’ vroeg het GA in 2021 de zeven beeldend kunstenaars Choi Wong, Hanna de Haan, Marieke Peters, Marijn Kuijper, Peim van der Sloot, Sioejeng Tsao én Mignon Nusteling het thema verlies te verkennen. In de video hieronder vertelt Mignon over de totstandkoming van de bakstenen jas.