10 maart 2021

Maak kennis met Lizzy, onze nieuwe stagiaire

We hebben een nieuw gezicht in het GA! Dit voorjaar loopt de enthousiaste student Lizzy Houbiers (20 jaar) stage bij ons. Een introductie.

Lizzy volgt de opleiding Cross Media Vormgeving op het Sint Lucas Eindhoven. Ze zit in het laatste jaar en wil zich specialiseren in het vak Illustreren.

Tips uit de praktijk
Ze leerde het GA kennen via de stagemarkt op school: “Twee jaar geleden zag ik een student tijdens de stagemarkt die bij het GA stage liep. Ze liet de verschillende technieken zien die ze had gebruikt. Het sprak me meteen aan. Ik werk namelijk veel liever analoog dan digitaal. Het was voor mij vanaf dat moment duidelijk: ik wilde bij het GA stage gaan lopen. Ik had al eerder besloten dat ik naar de kunstacademie zou gaan en dat sluit perfect aan bij deze stage. Het is eigenlijk al een soort voorbereiding op de kunstacademie. Dat er bij het GA cursussen worden gegeven, is een ander voordeel. Ik ga de opleiding voor kunstdocent volgen en zo leer ik al vast wat handige technieken en tips uit de praktijk, voordat ik naar de academie ga.”

Thuis in de werkplaats
Lizzy voelt zich al helemaal thuis in de werkplaats. De creatieve sfeer, de aardige mensen en het gevoel van vrijheid en positiviteit vallen haar op. Ze gaat de komende tijd aan de slag met een specifieke eindexamenopdracht. “Ik mag voor elke techniek een mini-handleiding maken met passende illustraties. Ik voeg bij een paar exemplaren voorbeeldafdrukken van die bepaalde techniek toe. Dat is een klein extraatje. De opdracht is nog niet goedgekeurd door het examenbureau, dus ik moet nog even in spanning afwachten of het mag.”

Lizzy loopt stage tot 11 juni en is op maandag,dinsdag, donderdag en vrijdag in de werkplaats te vinden.


Bekijk op Instagram de illustraties en ander werk van Lizzy