3 juli 2020

Unieke prenten Henk Visch per opbod verkocht

Tijdens de lockdown is in het Grafisch Atelier een drietal prenten van de Brabantse kunstenaar Henk Visch boven water gekomen. Het zijn etsen die hij met aquarel bewerkt heeft.  Not Today, Too Late en No World zijn alle drie in het Grafisch Atelier gedrukt in een oplage van twintig exemplaren. Ze werden in 2007 aangeboden als Vriendeprent. Het zijn etsen die hij met aquarel heeft bewerkt. De eenvoudige figuren met bescheiden kleuraccenten verwijzen naar het thema tijd.

Bieden maar!

Als toepasselijke actie na de coronasluiting boden we de prenten te koop aan voor de hoogste bieder. Inmiddels zijn de prenten verkocht en gaan ze deze week naar hun nieuwe eigenaars.

Hiermee steken de kopers ook meteen het GA een hart onder de riem.


Eigen beeldtaal

Na afronding van de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch begin jaren zeventig vorige eeuw maakte Henk Visch vooral grafiek. Vanaf de jaren tachtig, waarin hij ook in New York heeft gewerkt, heeft hij zich vooral toegelegd op beelden en tekeningen. In deze verschillende disciplines is zijn eigen beeldtaal herkenbaar. Op dit moment is het werk van Henk Visch ook te zien in Het Noordbrabants Museum.

Lees meer over Henk Visch

De prenten


Een op zijn tenen lopende man draagt een zware bal op zijn nek. ‘Niet vandaag’ luidt de titel. Een naakte mens jongleert met zijn eigen, multiplicerende hoofden, die hij op en onder zijn armen balanceren laat. Iemand blaast een windmolen aan, die op een melodie van Bach de lucht in beweging zet. Geen wereld, staat er geschreven, als dienen de wieken van de molen het denken zo in beweging te zetten dat het mogelijk wordt iets anders te zien dan wat er is.

De prenten zijn alle drie 24 x 32 cm, ets en aquarel, gedrukt in een oplage van 20.