De Zomer- Drukproeverij

In deze 3 daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, diepdruk en hoogdruk.

 

 

In deze 3-daagse cursus beleef  je alle grafische technieken in  vogelvlucht. Het is het proeven aan de verschillende smaken; doordruk, diepdruk en hoogdruk. Je maakt kennis  met de doordruk in de vorm van sjabloondruk. Niet alleen druk je je eigen prent, maar je drukt ook uw map waarin je alle  smaken goed kan bewaren, zodat je deze thuis kan laten zien. De sjabloon creëer je zelf en kun je in je eigen kleurenpalet afdrukken onder leiding van Maartje van der Kruijs.

In de volgende gang gaat u aan de slag met de lijnets, waarbij je met metaal en zuur tot een afbeelding komt die letterlijk een diepgang  heeft. In de ets is er aandacht voor het lijnenspel en arceren, en natuurlijk het chemische proces. De bereiding is geheel anders aangezien  je hier letterlijk de plaat  inwrijft met inkt en deze later afslaat voor een goede druk. Je wordt hierin begeleid door specialiste Sarah Linde.

Als afsluiting ga je aan de gang met de ogenschijnlijk eenvoudige techniek van de linoleumsnede die gegeven wordt door kunstenaar Peter Koene. Na het snijden van een op de linoleumplaat aangebracht ontwerp leer je hoe je je prent perfect af kunt drukken, en proef je aan de expressiviteit van de lino en de kracht van de robuuste lijnen.

Na deze proeverij heb je aan de basisdruktechnieken kunnen snuffelen, en heb je een goed idee welke smaken  het meest bevallen

Voor wie zich daarna verder wil verdiepen in een techniek bieden we verschillende vervolgcursussen aan.

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Algemene voorwaarden educatie

Inschrijven op deze cursus

Voorgerecht- doordruk
Doordruk
Hoofdgerecht -ets- Maartje van der Kruijs
Ets
nagerecht Linosnede Peter Koene