Cursus Etsen VOL

Docent: Peter Koene
3, 10, 17 en 24 maart 2018 van 10.00-14.00
Kosten €225,00 (incl. materiaal en btw)


Deze cursus zit vol, mocht u interesse hebben om op een andere datum deze cursus alsnog te volgen, neem dan contact op met educatie@gadenbosch.nl.

Etsen is een techniek waarin ambacht en experiment heel goed samengaan. Je kunt kiezen voor een bewerkelijke en indirecte manier van werken als bij een lijnets en/of een aquatint, maar ook een snelle en heel directe werkwijze zijn mogelijk zoals in het maken van een droge naald. Voor het ininkten en weer afslaan van de plaat zijn vele manieren mogelijk. Maar welke werkwijze je kiest, het afdrukken gebeurt uiteindelijk op de pers. Het moment van magie vind plaats wanneer je het papier weer optilt en ziet wat de plaat erop heeft achtergelaten. Etsen is soms haast toveren.

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met alle aspecten van het etsen. In klein gezelschap, met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en het experiment, wordt op laagdrempelige wijze een diepgaande introductie gegeven in alle mogelijkheden van het etsen.  Na afloop van deze cursus ben je in staat zelfstandig in het Grafisch Atelier etsen te maken en af te drukken. Aan het einde van de cursus ga je naar huis met prachtige prenten naar eigen ontwerp.

Aan bod komen onder andere droge naald, lijnets, etsen (we maken gebruik van kopersulfaat in plaats van een zuur) en afdrukken, aquatint en suikeraquatint, vernis mou en het afdrukken in kleur.

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Inschrijven op deze cursus

foto door Michael Bögels - werk van Marianne Vergouwen
foto door Mariska van Zutven
foto door Michael Bögels
foto door Michael Bögels