Workshops en cursusaanbod

=================================== 

Toyobo
9 december van 14.00-17.00 en 16 december van 10.00-17.00 2017
door Lisetteh Huijsmans

Het bijzondere aan de non toxische techniek Toyobo is dat je digitaal beeld over kan zetten in het karakteristieke karakter van een ets. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars.

=================================== 

Kartondruk - VOL
3, 10 en 17 februari 2018 van 10.00-13.00
door Jan Krul

De techniek  is vergelijkbaar met etsen. In karton kan gekrast worden, kunnen structuren aangebracht worden en op de “plaat” kan steeds doorgewerkt worden. In vergelijking met etsen op zink is het drukken met karton wat grover en minder reproduceerbaar. Door de zuigkracht van materiaal ontstaan er vaak onverwachte effecten bij het afdrukken.

=================================== 

 

 

 

 

=================================== 

Cursus etsen
3, 10, 17 en 24 maart 2018 van 10.00-14.00
door Peter Koene

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met alle aspecten van het etsen. In klein gezelschap, met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en het experiment, wordt op laagdrempelige wijze een diepgaande introductie gegeven in alle mogelijkheden van het etsen. 

=================================== 

Kitchenlitho
18 maart 2018 van 11.00 tot 14.00
door Hanna de Haan

Kitchen-litho is een nieuwe manier van litho's (vlakdruk) maken: goedkoop, non-toxic, niet moeilijk en vooral heel erg leuk. De keuken-litho is gebaseerd op het principe van de lithografie, een techniek waarbij vet en water elkaar afstoten. 

=================================== 

Aankomende workshops; 

• Schilderend Zeefdrukken - John Dohmen
• Masterclass Etsen - Stijn Peeters
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.