Workshops en cursusaanbod

=================================== 

 Masterclass Experimental Textile design

Data en tijd: maandagen: 1, 8, 15 en 29 oktober,  5 12 en 19 en 26 november van 19.30 tot 22.00

Prijs: €350,00 (inclusief btw en materiaal)

 Wil je je eigen stoffen ontwerpen? Bijzondere technieken en resultaten ontdekken, experimenteren en je eigen smaak uitwerken? Deze cursus is voor mensen die zich willen ontwikkelen en verdiepen in textiel ontwerp en het combineren van bijzondere zeefdruktechnieken met textiel om zo tot een eigen textiellijn te komen.

Nog 5 plekken beschikbaar

===================================

Jan de Bie, de meester aan het woord 

& workshop Lino

Data en tijd: zaterdag 13 oktober 10.00 -17.00 - Lezing: Jan de Bie – 10.00-11.00 uur  Docent: Peter Koene – 11.30-16.00 uur 

Prijs: €90,00 (inclusief btw en materiaal)

In het werk van kunstenaar Jan de Bie hebben druktechnieken altijd een prominente plaats ingenomen. Naast etsen heeft Jan de Bie al sinds heel lang zijn hart verpand aan het maken van linodrukken, waarvan er 4 nieuwe prachtig gesneden prenten te zien zullen zijn.

 =================================== 

 Watoji (Japans boekbinden zonder lijmen) met Japans papier geverfd met levensmiddelen

Data en tijd: Dinsdag 13 november– 13.00- 15.00
Prijs: €65,00 (inclusief btw en materiaal)

In deze workshop ga je zelf Japans papier verven  met eetbare planten en levensmiddelen. Alle basisprincipes komen aan  bod, terwijl je met Japanse kwasten verschillende Japanse papiersoorten beschilderd.  Vervolgens worden deze ingebonden tot een boekje met de Japanse boekbinding.

=================================== 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

===================================    

Basiscursus Lithograferen

Data en tijd: 17, 24 en 29 november  van 10.00-15.00 uur

Prijs: €285,00 (inclusief btw en materiaal)

Docent: Helma Veugen

maximaal 3 deelnemers

 Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil kennismaken met lithografie.

 Lithograferen, ook wel steendruk genoemd, is een prachtige techniek waar je heel gevoelig in kan werken. Met speciaal potlood teken en arceer je op de lithosteen (desgewenst) in verschillende zwart/grijstonen.

===================================  

 
Data en tijd:  2018, 24 november 13.00 – 16.30
 
Prijs: €85,00 (inclusief btw en materiaal)
Docenten: 
Roos Terra en Geertje Jansen
 
 
Als je meer wilt leren over de natuur en daarnaast graag creatief bezig bent, dan ben je met deze workshop aan het goede adres. Het is namelijk een combinatie van drukken met planten en  het zelf oogsten van planten.
Bij de workshop Plukken & Bedrukken ga je ongeveer een uur pad met Wandeloogst-expert Geertje Jansen en leer je van alles over de natuur en eetbare planten. Er worden ook planten geplukt.

 =================================== 

Toyobo

Data en tijd: 8 december van 14.00-17.00 en 15  december 2018 van 10.00-17.00 uur (2 daagse cursus)
Prijs: €150,00 (inclusief btw en materiaal)
Docent: Lisetteh Huijsmans

Deze cursus sluit mooi aan bij fotografie en een bezoek aan de World Press Photo in de Willem 2 fabriek, waar ook het Grafisch Atelier gevestigd is.

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan uit de wens om grafiek te vervaardigen zonder het gebruik van chemicaliën. Non toxic. Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht, ontwikkeld en gefixeerd. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars.

 

In opzet:

-Drukproeverij met verschillende druktechnieken 

- Illustratie door Marloes de Vries

 
 
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.