Workshops en cursusaanbod

================================== 

Basiscursus zeefdruk
15, 22 en 29 september
door Maartje van der Kruijs

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil leren zeefdrukken. Voor kunstenaars en vormgevers, maar ook voor eenieder die zelfstandig tasjes, posters of ansichtkaarten wil kunnen drukken.

=================================== 

Experimental Textile Design
Maandagen: 23, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11 december
door Madeleen Dijkman

Wil je je eigen stoffen ontwerpen? Bijzondere technieken en resultaten ontdekken, experimenteren en je eigen smaak uitwerken? Deze cursus is voor mensen die zich willen ontwikkelen en verdiepen in textiel ontwerp en het combineren van bijzondere zeefdruktechnieken met textiel om zo tot een eigen textiellijn te komen.
 
=================================== 
 
Zaterdag 28 oktober, 13.00-16.00
door Roos Terra

Nature Printing is een verrassende techniek, ontwikkeld in de 18e eeuw die gebruik maakt van planten om afdrukken te creëren. De kleur ontstaat door het gebruik van etsinkt en de sappen uit de plant. Alle planten worden gedrukt op en in etspapier. Dit levert verrassende en kleurrijke resultaten op met een fotografische precisie.
 
=================================== 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
===================================  
 
2, 3, 16, 17 en 18 november van 10.00 - 17.00
door Jacomijn den Engelsen 
 

Japanse houtsnede is een non-toxische hoogdruktechniek waarvoor geen drukpers nodig. Zodoende is deze techniek goed thuis uit te voeren. Het drukken gebeurt met een soort schijf; een ‘baren’ en met waterverf en rijstlijm.

=================================== 

Kartondruk 
3, 10 en 17 februari 2018 van 10.00-13.00
door Jan Krul

De techniek  is vergelijkbaar met etsen. In karton kan gekrast worden, kunnen structuren aangebracht worden en op de “plaat” kan steeds doorgewerkt worden. In vergelijking met etsen op zink is het drukken met karton wat grover en minder reproduceerbaar. Door de zuigkracht van materiaal ontstaan er vaak onverwachte effecten bij het afdrukken.

=================================== 

Cursus etsen
3, 10, 17 en 24 maart 2018 van 10.00-14.00
door Peter Koene

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met alle aspecten van het etsen. In klein gezelschap, met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en het experiment, wordt op laagdrempelige wijze een diepgaande introductie gegeven in alle mogelijkheden van het etsen. 

=================================== 

Aankomende workshops; 
• Schilderend Zeefdrukken - John Dohmen
• Masterclass Etsen - Stijn Peeters
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.