Workshops en cursusaanbod

=================================== 

Masterclass Schilderend Zeefdrukken-   VOL-geen inschrijving meer mogelijk

5, 12, 19 en 26 mei, 2 juni 2018 van 10.00-14.00
Door: John Dohmen

 Deze intensieve cursus is een persoonlijk onderzoek, een reis  waarbij al doende een werk ontstaat, zonder dat hier per se een vooropgezet plan voor is.

Onder de bezielende leiding van meesterdrukker John Dohmen ga je aan de slag met een schilderachtige en collageachtige techniek, waardoor er een meerlagig werk ontstaat, met meer diepte. Je leert kijken wat het werk nodig heeft en dit leid tot zeer persoonlijke en verschillende resultaten.

=================================== 

 Workshop Japans Boekbinden -Harde band

 

9 juni 2018, 09.00-17.00 uur
Door: Truzanne Lousberg

In deze workshop leer je de techniek van Japans boekbinden, waarbij je zelf handmatig alles naait.
Het is een intensieve dag met veel informatie, met aan het einde van de workshop een mooi resultaat: je eigen dummy die je kunt gebruiken als
notitieboekje, dagboekje, schetsboekje, of als cadeau voor iemand anders.
 
 =================================== 

Cursus Toyobo ( 2 dagen)

8 september van 14.00-17.00 en 15 september  2018 van 10.00-17.00 uur
Door: Lisetteh Huijsmans

Voor deze workshop zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij.

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan uit de wens om grafiek te vervaardigen zonder het gebruik van chemicaliën. Non toxic. Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht, ontwikkeld en gefixeerd. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars.

 

 =================================== 

 


Eetbare inkt -Inkt en verf maken  uit planten en levensmiddelen

Maandag 10 september – 13.00- 15.00
Door: Chika Ito


Deze workshop is bedoeld  voor alle kunstenaars en vormgevers die interesse hebben om zelf hun inkt te maken van planten en levensmiddelen, non-toxisch!
De basisprincipes van inkt maken komen aan bod en daarnaast  krijg je veel informatie, bijvoorbeeld over het koken van de planten.
Deelnemers maken een aantal inkten, met  thee, bietensap, kurkuma en andere planten. Deze inkt kun je vervolgens gebruiken om mee te schilderen, tekenen, verven of te monoprinten.


=================================== 

In opzet:

-Experimental Textile door Madeleen Dijkman

- Lithografie door Helma Veugen

- Illustratie

 
 
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.