Workshops en cursusaanbod

=================================== 

Cursus Toyobo ( 2 dagen)

Data en tijd: 8 september van 14.00-17.00 en 15 september  2018 van 10.00-17.00 uur
Prijs: €150,00 (inclusief btw en materiaal)

DEZE CURSUS IS VOL- bij intresse mailen naar educatie@gadenbosch.nl

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan uit de wens om grafiek te vervaardigen zonder het gebruik van chemicaliën. Non toxic. Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht, ontwikkeld en gefixeerd. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars.

 =================================== 

Workshop en Kruidenwandeling Plukken en Bedrukken 

Data en tijd: 9 september  2018, 10.00 – 13.00
Prijs: €85,00 (inclusief btw en materiaal)
Docenten: 
Roos Terra en Geertje Jansen
 
 
Als je meer wilt leren over de natuur en daarnaast graag creatief bezig bent, dan ben je met deze workshop aan het goede adres. Bij de workshop Plukken & Bedrukken ga je op pad met Wandeloogst-expert Geertje Jansen en leer je van alles over de natuur en eetbare planten. Er worden ook planten geplukt.
 
 =================================== 

Eetbare inkt -Inkt en verf maken  uit planten en levensmiddelen

Data en tijd: Maandag 10 september – 13.00- 15.00

Prijs: €65,00 (inclusief btw en materiaal)

Nog 2 plekken beschikbaar

Deze workshop is bedoeld  voor alle kunstenaars en vormgevers die interesse hebben om zelf hun inkt te maken van planten en levensmiddelen, non-toxisch!
De basisprincipes van inkt maken komen aan bod en daarnaast  krijg je veel informatie, bijvoorbeeld over het koken van de planten.
Deelnemers maken een aantal inkten, met  thee, bietensap, kurkuma en andere planten. Deze inkt kun je vervolgens gebruiken om mee te schilderen, tekenen, verven of te monoprinten.

 

=================================== 

 Masterclass Schilderend Zeefdrukken-   VOL-geen inschrijving meer mogelijk

Data en tijd: 22 en 29 september, en zondag  7, 14 en 21 oktober, steeds van 10.00-14.00 uur.
Prijs: VOL

Deze intensieve cursus is een persoonlijk onderzoek, een reis  waarbij al doende een werk ontstaat, zonder dat hier per se een vooropgezet plan voor is.

Onder de bezielende leiding van meesterdrukker John Dohmen ga je aan de slag met een schilderachtige en collageachtige techniek, waardoor er een meerlagig werk ontstaat, met meer diepte. Je leert kijken wat het werk nodig heeft en dit leid tot zeer persoonlijke en verschillende resultaten.

=================================== 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus Keramiek en Zeefdruk (anderhalve dag)

DEZE CURSUS IS VOL- bij intresse mailen naar educatie@gadenbosch.nl

Data en tijd: Vrijdag 5 oktober 10.00-16.00 en zaterag 6 oktober 12.00-16.00 uur
Prijs: €135,00 (inclusief btw en materiaal, exclusief keramiek)

Altijd al eens willen drukken op keramiek? Bezig met keramiek, maar wil je je werk net een extra dimensie geven? Of juist een drukker die een  andere vorm van zeefdrukken wil uitproberen? Dan is deze cursus wat voor jou!

In deze intensieve cursus, leer je binnen anderhalve dag de basisprincipes voor het vervaardigen van een keramische transfer door middel van zeefdruktechnieken.  

=================================== 

Jan de Bie, de meester aan het woord 
& workshop Lino

Data en tijd: zaterdag 13 oktober 10.00 -17.00 - Lezing: Jan de Bie – 10.00-11.00 uur  Docent: Peter Koene – 11.30-16.00 uur 

Prijs: €90,00 (inclusief btw en materiaal)

In het werk van kunstenaar Jan de Bie hebben druktechnieken altijd een prominente plaats ingenomen. Naast etsen heeft Jan de Bie al sinds heel lang zijn hart verpand aan het maken van linodrukken, waarvan er 4 nieuwe prachtig gesneden prenten te zien zullen zijn.

 =================================== 

 Masterclass Experimental Textile design

Data en tijd: maandagen: 1, 8, 15 en 29 oktober,  5 12 en 19 en 26 november van 19.30 tot 22.00

Prijs: €350,00 (inclusief btw en materiaal)

 Wil je je eigen stoffen ontwerpen? Bijzondere technieken en resultaten ontdekken, experimenteren en je eigen smaak uitwerken? Deze cursus is voor mensen die zich willen ontwikkelen en verdiepen in textiel ontwerp en het combineren van bijzondere zeefdruktechnieken met textiel om zo tot een eigen textiellijn te komen.

Nog 5 plekken beschikbaar

 =================================== 

 Watoji (Japans boekbinden zonder lijmen) met Japans papier geverfd met levensmiddelen

Data en tijd: Maandag 13 november– 13.00- 15.00
Prijs: €65,00 (inclusief btw en materiaal)

In deze workshop ga je zelf Japans papier verven  met eetbare planten en levensmiddelen. Alle basisprincipes komen aan  bod, terwijl je met Japanse kwasten verschillende Japanse papiersoorten beschilderd.  Vervolgens worden deze ingebonden tot een boekje met de Japanse boekbinding.

===================================  

In opzet:

-Drukproeverij met verschillende druktechnieken 

- Lithografie door Helma Veugen

- Illustratie door Marloes de Vries

 
 
 
Wilt u op de hoogte blijven van het cursus en workshop aanbod, mail dan naar educatie@gadenbosch.nl of schrijf u in voor de nieuwsbrief.